Iliescu: Acţiunile lui Băsescu privind eventuala schimbare a premierului, o diversiune

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Ploieşti, că acţiunile preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte eventuala schimbare din funcţie a premierului Emil Boc reprezintă o "diversiune" pentru a distrage atenţia de la alte probleme.

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Acţiunile lui Băsescu privind eventuala schimbare a premierului, o diversiune

Iliescu: Acţiunile lui Băsescu privind eventuala schimbare a premierului, o diversiune (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu cred că acţiunile preşedintelui în acest sens sunt o diversiune. A oferit presei prilej de frământare a unei chestiuni pentru a distrage atenţia de la altele. Nu cred că este intenţia imediată de a schimba premierul, pentru că înseamnă schimbarea Guvernului şi este mai delicată problema. Dar o mică frământare nu este inutilă şi pentru partidul de guvernământ şi pentru coaliţia guvernamentală, ca să strângă rândurile", a afirmat Ion Iliescu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum ar cataloga actuala relaţie cu PDL a preşedintelui, Iliescu a spuns că Traian Băsescu "nu ţine seama de prevederile constituţionale şi de atribuţiunile care îi revin şefului statului".

"În momentul în care a fost ales preşedinte al ţării, el (Traian Băsescu - n.r.) a încetat să mai fie lider al partidului din care a provenit. El trebuie să fie un om cu deschidere către toate forţele politice, fie la guvernare, fie în opoziţie, să fie factor şi de echilibru şi de dialog. Or domnul Băsescu nu ţine seama de nimic", a adăugat Ion Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a avut întâlniri, marţi, cu parlamentarii PDL, iar seara cu liderii locali ai partidului, în care a susţinut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obţinut sprijinul partidului în acest sens.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că "nu a găsit" niciun articol în Constituţie care interzice ca preşedintele României să se consulte cu principalul partid de guvernământ, deoarece românii nu trăiesc "într-un vid" şi într-un sistem "în care autorităţile nu colaborează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici