Iliescu: Arborarea steagului secuiesc să nu ne provoace emoţii. Şi-au făcut steag, să fie sănătoşi

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, că arborarea steagului secuiesc nu trebuie să provoace românilor mari emoţii, el arătând că dacă secuii şi-au făcut steag, atunci "să fie sănătoşi", şi că românii nu au făcut din acest fapt o problemă, ci au căutat să găsescă soluţia raţională.

386 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Arborarea steagului secuiesc să nu ne provoace emoţii. Şi-au făcut steag, să fie sănătoşi

Iliescu: Arborarea steagului secuiesc să nu ne provoace emoţii. Şi-au făcut steag, să fie sănătoşi (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar trebui arborat steagul secuiesc, Iliescu a răspuns: "Asta nu trebuie să ne provoace emoţii foarte mari. Au decis ei să-şi facă un steag al lor, al secuilor, foarte bine, să fie sănătoşi. Au administraţie proprie, unde sunt majoritari, în juedeţele respective, chiar şi în altele. Noi din asta nu am făcut o problemă, am căutat să găsim soluţia raţională".

Iliescu a mai spus că nu e un lucru nou în istoria României, din păcate, ca relaţiile dintre România şi Ungaria să fie marcate de stări sentimentale şi nu numai, care au alimentat neîncredreea reciprocă.

Fostul şef de stat a precizat că, în opinia sa, pe ansamblu, începând din 1990, România a gestionat bine această temă.

"Amintiţi-vă că elemente interesate în a provoca stări tensionale au fost mai tot timpul în aceşti ani. În 1990 a fost primul mare conflict în Târgu Mureş. Oamenii de la bază, români, maghiari de la oraşe, sate, au convieţuit bine, s-au înţeles şi respectat reciproc. Oamenii înţelepţi, cu cap, echilibraţi îşi dau seama că asta nu serveşte nici unora, nici altora", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici