Iliescu: Arestarea lui Nicolescu este abuzivă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Realitatea TV, că arestarea lui Constantin Nicolescu este "abuzivă", menţionând că "nu privezi de libertate un om fără să fie judecat" şi arătând că nu este clar ce fapte i se impută preşedintelui CJ Argeş.

70 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Arestarea lui Nicolescu este abuzivă

Iliescu: Arestarea lui Nicolescu este abuzivă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am fost surprins de această măsură abuzivă împotriva lui Constantin Nicolescu, un om decent, cu o ţinută decentă", a spus Iliescu.

El a susţinut că din datele prezentate de anchetator nu rezultă clar ce fapte i se impută preşedintelui CJ Argeş.

Iliescu a mai spus că va trebui privită "cu toată seriozitatea" actuala legilsaţie, susţinând că nu poate fi privat de liberate un om fără a fi judecat.

"Nu vorbim de un infractor periculos", a afirmat fostul preşedinte, apreciind că "măsura este abuzivă".

Preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, arestat, joi seară, i s-a făcut rău în momentul în care urma să fie scos din instanţă şi dus în arest, fiind luat cu o targă şi dus la o ambulanţă aflată în curtea Tribunalului Argeş, iar la scurt timp a leşinat şi soţia acestuia.

Lui Nicolescu i s-a făcut rău în holul Tribunalului în momentul în care aştepta ca duba Poliţiei să vină să îl preia pentru a-l duce în arest. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, al cărei echipaj i-a acordat primul ajutor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După primele simptome ar putea fi vorba despre un atac de cord şi urmează să îi acordăm îngrijiri medicale şi să vedem în continuare cum evoluează", a spus dr. Cristina Stocheci, de la Serviciul de Ambulanţă Argeş.

La scurt timp, şi soţia preşedintelui CJ Argeş a leşinat în holul instanţei, fiindu-i acordată şi acesteia asistenţă medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici