Iliescu: Congresul poate schimba decizia privind votul pe echipe

Ion Iliescu a declarat, marţi, la Antena 3, că este posibil ca la Congresul PSD de sâmbătă să fie schimbată decizia prin care s-a introdus alegerea pe echipe a noii conduceri.

22 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Congresul poate schimba decizia privind votul pe echipe

Iliescu: Congresul poate schimba decizia privind votul pe echipe (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este posibil ca Congresul să schimbe acest lucru prin vot", a spus Iliescu referindu-se la votul pe echipe.

El a precizat că s-a pronunţat în repetate rânduri împotriva introducerii votului pe liste.

Întrebat ce mesaj le va transmite membrilor partidului la Congres, el a spus că le va spune acelaşi lucru pe care l-a spus şi luni, la CExN: "Să revenim cu picioarele pe pământ şi să punem în centru apărarea unităţii partidului".

Anterior, Ion Iliescu spusese, tot la Antena 3, că este posibil inclusiv să se retragă de la Congres pentru a nu fi parte la o serie de idei pe care le-a catalogat drept "nocive şi periculoase" pentru formaţiunea social-democrată.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid".

Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD.

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

CExN al PSD a decis, luni, amendarea Statutului astfel încât viitoarea conducere să fie aleasă de Congres o pe listă care să conţină preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general, vicepreşedinţii şi membrii BPN.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa CExN, că această variantă de modificare a Statutului a întrunit majoritatea voturilor, ea câştigând în faţa unei variante care implica faptul ca preşedintele PSD să fie ales de către Congres, iar toţi ceilalţi membri ai echipei de conducere urmând să fie aleşi de Consiliul Naţional.

Geoană a mai spus că la CExN au fost decise toate elementele care să permită desfăşurarea Congresului de sâmbătă în condiţii impecabile, la Romexpo, unde s-a organizat şi Congresul din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici