Iliescu: Este suspectă diferenţa dintre sondaje şi rezultatul BEC - VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, la sosirea la sediul partidului, că i se pare "suspectă" modificarea de rezultat dintre estimările avansate duminică seară de institutele de sondare şi rezultatele anunţate, luni, de BEC.

22 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Este suspectă diferenţa dintre sondaje şi rezultatul BEC - VIDEO

Iliescu: Este suspectă diferenţa dintre sondaje şi rezultatul BEC (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este suspectă această modificare de rezultat şi, sigur, trebuie văzut concret. Sondajele reflectă starea de spirit a oamenilor", a afirmat el.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD va contesta rezultatul alegerilor, Iliescu a răspuns: "Dacă sunt fapte care pot fi probate, altminteri nu este simplu. Dar, mie mi se pare că au fost foarte multe fraude. Nu pot să vorbesc despre ele, pentru că nu am datele concrete".

El a mai spus, referindu-se la neregulile semnalate în procesul de votare, că, dacă acestea "pot constitui fapte care pot să motiveze o contestaţie", atunci vor fi luate ca atare.

Traian Băsescu a obţinut 50,37% din voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,62% din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, la ora 11.00, de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea voturilor din 99,13% din secţii.

Duminică seară, imediat după închiderea urnelor, trei dintre cele patru institute de sondare care au prezentat date centralizate până la ora 19.00 îl indicau câştigător al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD, Mircea Geoană, care l-a devansat pe contracandidatul său, actualul preşedinte Traian Băsescu, candidatul democrat-liberalilor, la o diferenţă de aproximativ trei procente. CSOP a prezentat egalitate între cei doi candidaţi.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici