Iliescu: Geoană trebuie să rămână în PSD şi trebuie "apărat în poziţia de preşedinte al Senatului"

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN, că actualul lider al partidului Victor Ponta şi fostul lider Mircea Geoană trebuie "să se înţeleagă", el apreciind că Geoană trebuie să rămână în PSD şi "trebuie apărat în poziţia lui de preşedinte al Senatului".

17 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Geoană trebuie să rămână în PSD şi trebuie "apărat în poziţia de preşedinte al Senatului"

Iliescu: Geoană trebuie să rămână în PSD şi trebuie "apărat în poziţia de preşedinte al Senatului" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ponta şi Geoană trebuie să se înţeleagă. Geoană trebuie să rămână în partid. Este preşedintele Senatului, trebuie apărat în poziţia lui de preşedinte al Senatului şi integrat în structura colectivă de conducere a partidului", a declarat Ion Iliescu înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Iliescu a spus că nu cunoaşte detaliile disputei dintre Ponta şi Geoană, arătând însă că i se pare nepotrivită această dispută publică.

"Dacă sunt anumite neînţelegeri, ele se pot trata în cadrul intern de partid", a spus Iliescu.

Întrebat dacă este de partea lui Geoană sau a lui Ponta, preşedintele de onoare al PSD a spus că el este de partea partidului şi a pledat pentru "convieţuire" în cadrul unui partid în care oamenii sunt uniţi de idei comune.

Iliescu a mai arătat că doreşte să găsească o cale de conlucrare firească într-un partid democratic.

Întrebat dacă crede că Mircea Geoană nu a reuşit să treacă peste faptul că a pierdut alegerile prezidenţiale şi şefia partidului, Iliescu a răspuns: "Este posibil. Sunt umane asemenea chestiuni, dar treci peste aşa ceva. Cine putea avea cele mai multe surse de ranchiună personală dacă nu eu şi am ştiut să trec peste aşa ceva. Trebuie să înveţe toţi de la viaţă".

Solicitat să comenteze afirmaţiile lui Mircea Geoană potrivit cărora prin această dispută se doreşte schimbarea sa de la Senat, Iliescu a răspuns: "E o prostie".

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, agenţiei MEDIAFAX, că fostul lider al partidului, Mircea Geoană nu mai poate continua să vorbească împotriva PSD din calitatea de membru al PSD şi că luni, la BPN, această "problemă" va fi "tranşată".

"Acest scandal trebuie să înceteze, Mircea Geoană nu poate continua să vorbească împotriva PSD din calitatea de membru al acestui partid. Eu cred că mâine, la BPN, această problemă va fi tranşată", a declarat Dragnea, adăugând că PSD a devenit "în acest moment, un partid ordonat, bine condus şi structurat", care "nu mai poate accepta ieşiri în decor" ale foştilor lideri, indiferent cine ar fi ei.

"Mircea Geoană nu a înţeles că a pierdut congresul. Mircea Geoană are o mare problemă : nu ştie să piardă.Nu a ştiut nici la alegerile prezidenţiale, nici la congresul PSD. A avut două ocazii să arate că este bărbat, le-a pierdut pe amândouă", a mai declarat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici