Iliescu: Platforma comună propusă de Ponta este un punct de pornire pentru negocieri

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că platforma comună PSD-PNL-PC propusă de Victor Ponta pe blog poate constitui punctul de plecare pentru negocieri între cele două partide.

22 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Platforma comună propusă de Ponta este un punct de pornire pentru negocieri

Iliescu: Platforma comună propusă de Ponta este un punct de pornire pentru negocieri (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Iliescu a afirmat că propunerea lui Ponta pentru formarea unei alianţe politice, înregistrată juridic, între PSD şi PNL-PC poate constitui punctul de plecare pentru discuţii şi analize atât în interiorul ambelor formaţiuni, cât şi între ele.

"Este o bază de pornire, sunt puncte de vedere care să constituie obiectul unor analize serioase. Sunt ide care urmează să fie discutate în ambele partide şi apoi în negocierile dintre ele", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu a spus că o eventuală alianţă între PSD şi ACD nu trebuie să ducă la cedarea din programele şi ideologiile specifice fiecărei părţi. "Această alianţă nu înseamnă cedarea ideologiei proprii, ci găsirea unui acord minimal, a unui punct comun, iar platforma comună a celor două partide este să scape ţara de această guvernare păguboasă şi de influenţa nocivă a unui om care nu îşi îndeplineşte atribuţiile constituţionale", a declarat el.

Iliescu a menţionat că o eventuală alianţă între PSD şi ACD trebuie bine gândită şi profilată, pentru a nu duce la subminarea programului politic, a programului de guvernare şi a ideologiei fiecăruia dintre partide.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, propune, într-o postare pe blogul personal, o alianţă politică, înregistrată juridic, între PSD şi ACD, care să înceapă să funcţioneze la nivel politic şi parlamentar imediat după înscriere şi la nivel local în termen de maxim trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici