Iliescu şi-a lansat cartea "Fragmente de viaţă şi de istorie trăită". Puţini lideri PSD au asistat - FOTO

Fostul şef al statului Ion Iliescu şi-a lansat, vineri, al 21-lea volum scris după revoluţie, intitulat "Fragmente de viaţă şi de istorie trăită", în care îmbină relatări memorialistice ale copilăriei şi perioadei comuniste, opinii despre România ultimilor ani, precum şi fotografii inedite.

544 afișări
Imaginea articolului Iliescu şi-a lansat cartea "Fragmente de viaţă şi de istorie trăită". Puţini lideri PSD au asistat - FOTO

Iliescu şi-a lansat cartea "Fragmente de viaţă şi de istorie trăită" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Volumul conţine şi relatări despre viaţa personală a lui Ion Iliescu, acestea fiind ilustrate cu fotografii ale părinţilor şi fraţilor lui, din copilărie sau de la nunta cu Nina Iliescu.

Vezi FOTO de la eveniment.

Autorul a relatat că episodul-cheie al cărţii rămâne Revoluţia din 1989, el atacând, în faţa auditoriului, partizanii teoriei conspiraţioniste asupra Revoluţiei, pe cei ai tezei implicării KGB în mişcarea din decembrie, precum şi pe cei care neagă statutul revoluţionar al evenimentelor care au dus la căderea lui Ceauşescu.

"Sunt nişte minţi bolnave, creiere dominate de ură şi lipsite de raţionalitate", i-a caracterizat Iliescu.

El a pus pe seama acestora inclusiv atacurile la adresa sa, dar şi "noua ofensivă de un primitivism feroce" care ar fi început cu discursul preşedintelui Traian Băsescu de condamnare a comunismului, raportul coordonat de Vladimir Tismăneanu, intenţia creării unui Muzeu al Crimelor Comunismului.

Iliescu a apreciat că aceste atacuri dovedesc "ranchiuna celor perdanţi la jocurile politice din 1990".

Fostul preşedinte a vorbit şi despre "clientelism", aplicând eticheta atât actualei guvernări, cât şi celei formate în jurul PSD.

"Clientelismul este o boală nenorocită care ne-a costat şi o să ne mai coste. De aceea viitoarea guvernare nu trebuie doar să îi înlocuiască pe ai lor cu ai noştri, să schimbe clientelismul lor cu clientelismul nostru, ci să vină cu respectul pentru profesionalism şi pentru competitivitate", a spus el.

Lansarea a avut loc la sediul Fundaţiei "Nicolae Titulescu", condusă de fostul premier PSD Adrian Năstase.

La eveniment au participat puţini lideri din conducerea PSD, o parte dintre aceştia fiind plecaţi din ţară. Printre cei care au asistat au fost Eugen Simion, Dorel Vişan, Nicolae Văcăroiu, Ecaterina Andronescu, Stelian Tănase, Oliviu Gherman, Răzvan Theodorescu, Eugen Bejinariu, Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu, Toni Greblă, Emilian Cutean, Dan Mircea Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici