Iliescu: Suspendarea preşedintelui, o avertizare binevenită

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar fi "o avertizare binevenită".

19 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Suspendarea preşedintelui, o avertizare binevenită

Iliescu: Suspendarea preşedintelui, o avertizare binevenită (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă apreciază că ar fi potrivită în acest moment acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu, Iliescu a răspuns: "O asemenea avertizare cred că este binevenită şi preşedintele într-adevăr trebuie să reflecteze să nu semneze ca primarul o lege care a fost trecută...".

El a mai afirmat că, spre deosebire de 2007, când preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament, actuala configuraţie politică parlamentară este diferită.

"Aici stă cheia problemei", a precizat el, menţionând că, spre deosebire de situaţia din Parlament, starea de spirit a populaţiei este diferită faţă de cea din 2007 şi alegătorii "ar fi favorabili" unei suspendări, "care ar fi benefică pentru ţară".

Iliescu a ţinut şi să avertizeze, indirect, asupra momentului unei eventuale iniţieri a procedurii de suspendare.

"Trebuie să se acumuleze nişte factori. O suspendare nu e o joacă", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici