Iliescu: Uniunea PSD-PNL, ca alianţa dintre SUA şi URSS împotriva Germaniei lui Hitler

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, la Ploieşti, că alianţa dintre PSD şi PNL este ca cea dintre SUA şi URSS împotriva Germaniei conduse de Hitler, menţionând că diferenţele ideologice dintre cele două formaţiuni politice nu reprezintă un impediment în calea şanselor USL.

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Uniunea PSD-PNL, ca alianţa dintre SUA şi URSS împotriva Germaniei lui Hitler

Iliescu: Uniunea PSD-PNL, ca alianţa dintre SUA şi URSS împotriva Germaniei lui Hitler (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele de onoare al PSD consideră că unitatea USL va fi considerabil influenţată de "factorii umani", în bine sau în rău, întrucât pot apărea "abordări subiective" care pot deteriora coeziunea acestei alianţe.

Prezent joi, la Ploieşti, unde a susţinut o conferinţă de presă, Iliescu, a afirmat, răspunzând unei întrebări legate de şansele USL de a rezista ca alianţă şi după alegerile locale din 2012, că diferenţele ideologice dintre cele două formaţiuni nu reprezintă un impediment.

Iliescu a comparat alianţa dintre PSD şi PNL cu cea dintre SUA şi URSS împotriva Germaniei conduse de Hitler. "Mulţi puneau la îndoială, spuneau cum se poate uni un partid liberal cu un partid social-democrat, că sunt incompatibilităţi de ordin ideologic. Ei şi? În Al Doilea Război Mondial Statele Unite au mers împreună cu Uniunea Sovietică împotriva Germaniei hitleriste. Deci un comandament şi un interes comun pentru situaţia generală a dus până şi la aşa ceva. Deci nu sunt incompatibilităţi, fiecare păstrându-şi absolut identitatea sa", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a apreciat că reprezentanţii formaţiunilor politice care au format USL au demonstrat "suficientă înţelepciune şi de o parte şi de alta" şi au elaborat o platformă care să stea la baza unei veritabile coaliţii pentru a salva ţara de la o situaţie "incalificabilă". "Eu sper ca toată evoluţia să consolideze acest prim pas făcut", a spus Iliescu.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici