Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie retrimite dosarul Revoluţiei la Parchetul Militar

  • Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au hotărât, vineri, ca dosarul Revoluţiei să se întoarcă la Parchetul Militar.
  • Parchetul General a trimis în judecată dosarul Revoluţiei în data de 8 aprilie 2019.
  • Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.
1479 afișări
Imaginea articolului Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie retrimite dosarul Revoluţiei la Parchetul Militar

ÎCCJ retrimite dosarul Revoluţiei la Parchetul Militar

„Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchetelor Militare, cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voican Voiculescu Gelu şi gl. (rtr.) Rus Iosif, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 11/P/2014 din 5 aprilie 2019 al acestei unităţi de parchet. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii pentru procuror, persoanele vătămate, părţile civile, părţile responsabile civilmente şi inculpaţi”, se arată în decizia instanţei.

În octombrie 2020, Instanţa Supremă a decis retrimiterea dosarului Revoluţiei la Parchetul Militar, pentru remedierea unor erori.

Înalta Curte a dat termen cinci zile procurorilor militari pentru a îndrepta erorile. În caz contrar, dosarul ar fi fost retrimis, în totalitate, procurorilor.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată pe 8 aprilie 2019 dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici