Iniţiatorul Brexitului, Nigel Farage, vrea să devină liderul Partidului Conservator britanic până în 2026. Premierul Sunak spune că este binevenit în partid

Fostul lider al UKIP, Nigel Farage, crede că va fi liderul Partidului Conservator din Marea Britanie până în 2026.

230 afișări
Imaginea articolului Iniţiatorul Brexitului, Nigel Farage, vrea să devină liderul Partidului Conservator britanic până în 2026. Premierul Sunak spune că este binevenit în partid

Mediafax Foto

Farage, un susţinător fervent al Brexitului, a făcut această declaraţie pentru site-ul Politics Home, după ce a participat la conferinţa conservatorilor din Manchester luna aceasta. Farage a fost primit ca un erou de către simpatizanţii conservatori şi a stârnit zvonuri că ar putea reveni în politică.

Farage nu a mai fost membru al Partidului Conservator din anii '90, când a părăsit formaţiunea din cauza Tratatului de la Maastricht care a pus bazele Uniunii Europene, o idee contestată de politicianul naţionalist. De atunci, el a condus partide de dreapta rivale, cum ar fi UKIP şi Partidul Brexit. 

Primul obstacol pentru Farage ar fi readmiterea sa ca membru al Partidului Conservator. Unii conservatori de vârf, cum ar fi Rishi Sunak, nu au exclus posibilitatea ca Farage să se întoarcă în rândurile lor.

"Partidul Conservator este o biserică încăpătoare", a spus Sunak pentru GB News, citat de Politico

,,Îi salut pe toţi cei care vor să adere la idealurile şi valorile noastre.

Potrivit unui sondaj, 46% dintre britanici regretă Brexitul. Ei cred că ieşirea din UE le-a dăunat economic şi susţin că ar trebui să existe un alt referendum privind aderarea la UE în următorii 10 ani.

Brexitul a afectat puternic economia britanică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici