Instanţa supremă a revocat măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul lui Mădălin Voicu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, revocarea controlului judiciar pe cauţiune în cazul deputatului PSD Mădălin Voicu, anunţă instanţa supremă, hotărârea fiind definitivă.

Instanţa supremă a revocat măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul lui Mădălin Voicu (Imagine: Andrei Spirache / Mediafax Foto)

"Admite plângerea formulată de inculpatul Voicu Mădălin Ştefan împotriva ordonanţei procurorului. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune dispusă în ce-l priveşte pe inculpat", anunţă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea instanţei supreme vine după ce procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe o cauţiune de 500.000 de lei în cazul lui Mădălin Voicu, ca urmare a respingerii cererilor DNA de reţinere şi arestare de către plenul Camerei Deputaţilor.

În acelaşi dosar este cercetat şi parlamentarul Nicolae Păun despre care procurorii DNA spun că "în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor".

DNA susţine că "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

De asemenea, DNA precizează că "Mădălin Voicu, în exercitarea obligaţiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declaraţii de avere la Camera Deputaţilor, fără a declara sumele de bani obţinute de la Asociaţia Partida Romilor «Pro Europa», totalizând 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net".

"Aceşti bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu ştia ca sunt deturnaţi", precizează DNA.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 4 comentarii
Taguri:
DNA ,
ICCJ ,
CORUPTIE ,
madalin voicu ,
cautiune ,
controlul ,
instanta suprema
COMENTARII
  • @traiasca mania proletara a Diasporei 24 feb 2016

    din cauza lipsei alternativei era sa castige vadim presedintia... nici nu era cine stie ce diaspora pe atunci...

  • julien 24 feb 2016

    concluzia este ca in romania,daca esti simpatic si colorat poti sa furi nestingherit.

  • traiasca mania proletara a Diasporei 24 feb 2016

    Din cauza unora ca Diaspora era sa castige Vadim presedintia. Poate judecatorul ala a judecat drept pe baza dovezilor sau lipsei acestora, pe ce baza-l catalogam ca fiind corupt?

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”