Video Întâlnire între delegaţia FMI şi liderii PNL-PDL. Partidele au criticat politica Guvernului şi au promis propriul program - VIDEO

Liderii PNL şi PDL au avut, miercuri, o întâlnire cu delegaţia FMI, CE şi BM, în care au criticat politica Guvernului, pe care îl acuză că are o abordare ţintită pe măsuri electorale, opoziţia anunţând totodată că lucrează la un program economic ce va fi prezentat instituţiilor financiare.

376 afișări

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, după întâlnire, că un punct important al discuţiilor ”a fost modul în care Guvernul vine cu tot felul de măsuri, ba una de stânga, ba una de dreapta”.

El a susţinut că din partea Executivului nu există ”concept de guvernare”.

”Nu ne dăm seama exact unde vrea să ajungă Guvernul. O astfel de măsură care în sine este excepţională, dar adusă într-un context care ridică multe semne de întrebare, este reducerea CAS cu 5%. Este o măsură pe care am propus-o noi, este o măsură în care credem şi suntem de părere că ea va îmbunătăţi climatul din economia reală. Având în vedere că în România salariile sunt cele mai mici, dar costul muncii este mare, este pe poziţia şapte din Uniunea Europeană – 44,8% - este nevoie de o reducere a costului muncii (...) Noi suntem îngrijoraţi de faptul că Guvernul Ponta nu a pregătit această măsură şi nu vine cu un proiect convingător, vine la mijlocul anului. Credem că există aici o abordare destul de clar ţintită spre măsuri electorale”, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a precizat că inclusiv măsură neimpozitării profitului reinvestit a fost aplicată eronat de Guvern. El a afirmat că nu este suficient să se precizeze în actele normative că se poate reinvesti profitul, în condiţiile stabilite de Guvern, pentru că perioada este mult prea scurtă până în 2015 pentru a fi o măsură predictibilă.

”Noi credem că această măsură a profitului reinvestit poate aduce beneficii semnificative doar dacă este cuplată cu o amortizare accelerată”, a mai afirmat Iohannis.

Liderul PNL a precizat că delegaţia PNL-PDL le-a comunicat celor de la FMI că lucrează la un program economic comun care le va fi prezentat la următoarea vizită a reprezentanţilor instituţiilor financiare internaţionale.

”Vom veni cu un cadru mai larg care integrează toate aceste abordări în aşa fel încât să facă sens şi să ducă la o îmbunătăţire netă a climatului în economia românească”, a mai afirmat Iohannis.

El a afirmat că întâlnirea comună a PNL şi PDL cu delegaţia FMI a reprezentat un prim semnal public în ceea ce priveşte construirea unui nou partid de centru-dreapta prin fuziunea celor două formaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici