Intrarea României în spaţiul Schengen la timp, prioritate a Elenei Băsescu pentru 2011

Elena Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că "intrarea României în spaţiul Schengen la timp" este una dintre priorităţile sale ca europarlamentar în anul 2011 şi s-a declarat "optimistă" că acest lucru se poate întâmpla, chiar dacă din punct de vedere politic "s-ar putea să existe probleme".

90 afișări
Imaginea articolului Intrarea României în spaţiul Schengen la timp, prioritate a Elenei Băsescu pentru 2011

Intrarea României în spaţiul Schengen la timp, prioritate a Elenei Băsescu pentru 2011 (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Întrebată, într-o conferinţă de presă, care sunt priorităţile sale ca europarlamentar în acest an, Elena Băsescu a răspuns că adoptarea unei strategii europene pentru romi şi "intrarea României în spaţiul Schengen la timp".

Elena Băsescu a spus că, din punct de vedere tehnic, acest lucru este încă posibil.

"În Parlamentul European mai sunt două demersuri: mai trebuie să treacă de vot raportul pentru Bulgaria şi România privitor la spaţiul Schengen şi europarlamentarii mai au posibilitatea, dar aici o să avem nevoie de foarte mult sprijin, de a adopta o rezoluţie prin care să forţeze Comisia Europeană să fixeze un termen. Asta este ceea ce ne interesează pe noi cel mai mult, să se fixeze un temen pentru că în scrisoarea celor doi miniştri nu exista un termen fixat în cazul amânării. Tehnic, este posibilă aderarea României la spaţiul Schengen. Sunt optimistă, mai ales că noi ne-am îndeplinit toate obligaţiile tehnice", a declarat Elena Băsescu.

Întrebată dacă şi din punct de vedere politic vede posibilă aderarea României la spaţiul Schenghen la timp, Elena Băsescu a spus că "s-ar putea să existe probleme".

"Politic s-ar putea să existe probleme şi aceste declaraţii au fost făcute în spaţiul public şi eu n-aş veni cu nimic nou să le repet. Politic s-ar putea să existe probleme, dar noi ne-am făcut datoria", a mai declarat Elena Băsescu.

România şi Bulgaria nu se vor integra în Spaţiul Schengen la sfârşitul lui martie, aşa cum sperau liderii lor, deoarece raportul de evaluare privind controlul frontierelor bulgare este "negativ", au declarat vineri, la Bruxelles, mai mulţi diplomaţi europeni, relatează AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici