Ioan Ghişe s-a plimbat în jurul Palatului Cotroceni cu pancarte pe corp: "Poporul a decis, Băsescu e demis"

Senatorul PNL Ioan Ghişe şi un consilier de-al său s-au plimbat, marţi, în jurul Palatului Cotroceni, cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele "Poporul a decis, Băsescu e demis" şi "Popor român, eşti suveran", senatorul anunţând că va repeta gestul zilnic, dacă vremea e frumoasă.

2146 afișări
Imaginea articolului Ioan Ghişe s-a plimbat în jurul Palatului Cotroceni cu pancarte pe corp: "Poporul a decis, Băsescu e demis"

Ioan Ghişe (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Senatorul liberal a declarat ziariştilor aflaţi la intrarea în Palatul Cotroceni că gestul său este "simbolic", că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.

"De azi încolo, cât este vreme bună, vom veni la plimbare aici", a susţinut Ghişe.

El a reluat argumentaţia privind propunerile sale prezentate luni în plenul Parlamentului referitoare la necesitatea constatării demiterii preşedintelui Traian Băsescu în urma referendumului din 29 iulie.

"Suveranitatea poporului nu poate fi exercitată de niciun grup şi nicio persoană în nume propriu. Curtea Constituţională a uzurpat suveranitatea poporului", a susţinut Ghişe, adăugând că cei şase judecător ai Curţii care au votat pentru nevalidarea referendumului şi-au depăşit atribuţiile.

De asemenea, Ghişe a mai susţinut că luni a primit pe email o ameninţare cu agresiunea pentru a-şi retrage propunerile adresate Parlamentului şi a depus plângere la poliţie.

O echipă de jandarmi a intervenit în momentul în care acesta a trecut strada pe trotuarul de lângă gardul Palatului Cotroceni, solicitându-i să revină pe partea cealaltă a străzii.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit, marţi, la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie şi după ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru ca acesta să fie validat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici