Iohannis a discutat cu Sorin Cîmpeanu despre priorităţile guvernului interimar

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu cu care a discutat despre prorităţile din perioada următoare, printre acestea figurând şi bugetul de stat pe 2016, informează Administraţia Prezidenţială.

3449 afișări
Imaginea articolului Iohannis a discutat cu Sorin Cîmpeanu despre priorităţile guvernului interimar

Sorin Cîmpeanu (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Discuţiile s-au axat pe priorităţile din perioada imediat următoare, şi anume bugetul de stat pe anul 2016 şi asigurarea a tot ceea ce este necesar spitalelor pentru a acorda cele mai bune îngrijiri persoanelor rănite în tragedia petrecută în urmă cu o săptămână. Trebuie sprijinite eforturile profesionale şi umane ale medicilor, care sunt alături de răniţi, contribuind cu medicamente, materiale şi sprijin pentru toţi pacienţii, precum şi cu acoperirea costurilor consultaţiilor şi a expertizei medicale", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat a a convocat o şedinţă a guvernului interimar pentru joi, ora 16.

Sorin Cîmpeanu a explicat că Guvernul interimar are responsabilitatea gestionării problemelor curente, dar nu va putea emite ordonanţe de urgenţă şi proiecte de lege.

"Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenţia întocmirii proiectului Legii bugetului - întocmirii, din punct de vedere tehnic-, lege de care depinde atât modul de derulare a investiţiilor, cât şi plata salariilor, a pensiilor şi nu numai", a mai spus premierul interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici