Iohannis: Dacă scăpăm din mână această epidemie va fi grav pentru foarte multă lume

  • Preşedintele a recomandat românilor să respecte în continuare regulile de distanţare socială
  • Acesta a mai spus că, în România, situaţia este departe de a se fi calmat
9215 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Dacă scăpăm din mână această epidemie va fi grav pentru foarte multă lume

Iohannis: Dacă scăpăm din mână această epidemie s-ar putea să fie foarte grav

Românii trebuie să respecte în continuare regulile de distanţare socială, mai ales că urmează două sărbători importante, Paştele catolic şi cel ortodox, a spus preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, după o vizită la centrul de comandă. Dacă recomandările nu sunt respectate „va fi grav pentru foarte multă lume”, a mai spus preşedintele. 

„Am făcut o vizită însoţit de domnul Orban, Domnul Vela, domnul Arafat. E un centru care funcţionează foarte bine. Am discutat câteva proceduri unde mai este loc de puţine imbunăţăţiri. În ansamblu, sunt foarte multumit”, a declarat Klaus Iohannis. 

El a menţionat că situaţia din România este departe de a se fi calmat, iar regulile de distanţare socială trebuie urmate cu stricteţe. 

„Vreau să aduc în discuţie două teme care mi se par foarte importante. Prima temă. Oricât de rău îmi pare trebuie să vă spun clar: la noi în România din păcate numărul de cazuri creşte şi chiar dacă ne dorim cu toţii să se termine această criză vă spun că noi nu suntem în faza în care trebuie să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până venim cu un plan de relaxare a măsurilor”, a declarat preşedintele. 

Iohannis a anunţat că va face Paştele acasă, împreună cu soţia. 

„A doua temă este în legătură cu sfintele sărbători. Avem în continuare două sărbători pascale. Dumincă e Învierea Domnului pentru creştinii catolici, iar în cealaltă duminică pentru creştinii ortodocşi. Eu voi sărbători Învierea Domnului duminica asta. Eu voi sărbători Paştele împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la tv, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Este greu. Ne cade greu. De obicei de Paşti de întâlnim cu familia. De data aceasta nu se poate”, a spus preşedintele. 

„Dacă scăpăm din mână această epidemie va fi grav pentru foarte multă lume. Dragi români, vă rog să respectaţi recomandările autorităţilor. Va doresc multă sănătate”, a prevenit Iohannis. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici