Iohannis, despre descentralizare: O găluşcă mare, se înghite greu

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, întrebat fiind cu ce va continua descentralizarea, că "asta este o găluşcă mare, se înghite greu, nu o să continue cu nimic vreo doi ani, cel puţin".

584 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre descentralizare: O găluşcă mare, se înghite greu

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre proiectul legii descentralizării.

"Discuţiile pe descentralizare s-au finalizat cu succes. Legea va intra aproape sigur pe asumarea Guvernului. Procesul va fi unul destul de simplu, nu va afecta foarte mult mersul lucrurilor în municipiul Sibiu", a spus el.

Întrebat dacă a participat la întâlnirea USL pe proiectul descentralizării, Iohannis a răspuns: "Ce contează dacă am participat sau nu? Nici nu am contrazis acest lucru. Dacă cineva comentează ce scrie presa, e bine să citească tot paragraful. Sigur că s-a discutat asumarea şi aşa se va întâmpla".

De asemenea, răspunzând altei întrebări, el a spus că vede această asumare ca "foarte bună".

Iohannis a fost întrebat cu ce va continua descentralizarea.

"Cu ce să continue? Asta este o găluşcă mare, se înghite greu, nu o să continue cu nimic vreo doi ani, cel puţin", a răspuns el.

Iohannis a menţionat că nu este de acord cu afirmaţiile primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, potrivit cărora preşedinţii de CJ ar deveni foarte puternici.

"Nu sunt de acord cu aceste afirmaţii. Am avut o discuţie cu colegul Nichita, ieri (miercuri - n.r) am discutat pe această temă, nu cred că este motivată temerea colegului din Iaşi, prin faptul că la CJ vin câteva direcţii deconcentrate care se descentralizează nu se creează un dezechilibru în politica locală. Nu cred că primarii sunt în pericol, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ. Nu sunt în pericol să ajungă să fie conduşi de preşedinţii consiliilor judeţene", a conchis Iohannis.

Premierul Victor Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici