Iohannis, despre migraţie: Frontex face faţă, însă e nevoie să ne gândim dacă nu creştem efectivele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, înaintea reuniunii informale a Consiliului European de la Salzburg, că trebuie ca liderii europeni să se gândească dacă nu este cumva necesară mărirea efectivelor Frontex, în contextul fenomenului migraţiei, pentru asigurarea securităţii la graniţe.

116 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre migraţie: Frontex face faţă, însă e nevoie să ne gândim dacă nu creştem efectivele

Iohannis, despre migraţie: Frontex face faţă, însă e nevoie să ne gândim dacă nu creştem efectivele

"Avem un summit informal început aseară. Se continuă astăzi. Aseară am discutat despre chestiunea migraţiei, aspectele interne, chiar dacă este un summit informal, nu se iau decizii, concluzia este că trebuie să lucrăm la câteva reguli pentru reducerea fenomenului migraţionist. Astăzi discutăm despre chestiuni de securitate internă, colaborare judiciară, securitatea la graniţe şi chestiuni despre Brexit. Consiliul a venit cu o propunere care cred că e corectă. Frontex-ul face faţă, însă e nevoie de mai mult, să ne gândim dacă nu creştem efectivele Frontex şi le dăm atribuţii mai clare", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, joi înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European de la Salzburg, Austria.

Întrebat de referendumul pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, care urmează să aibă loc pe 6 şi 7 octombrie, şeful statului s-a rezumat la a spune: "Daţi-mi voie să discutăm despre politica internă acasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici