Iohannis, discuţie cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii. Summitul de la Sibiu, printre temele abordate

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer. Discuţiile s-au bazat pe cooperarea economică şi necesitatea atragerii sectorului privat în procesul de combatere a schimbărilor climatice.Summitul de la Sibiu a fost un al subiect.

123 afișări
Imaginea articolului Iohannis, discuţie cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii. Summitul de la Sibiu, printre temele abordate

Iohannis, discuţie cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii. Summitul de la Sibiu, printre temele abordate

O delegaţie a Băncii Europene de Investiţii (BEI), condusă de preşedintele acesteia, Werner Hoyer, a ajuns, vineri, la Palatul Cotroceni. Reprezentanţii BEI au discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre cooperarea în domeniul economiei, dar şi dosarele din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

„Subiectele de discuţie au fost legate de dosarele relevante pentru activitatea Băncii Europene de Investiţii gestionate de Preşedinţia României la Consiliul UE şi de priorităţile activităţii BEI. Preşedintele României a exprimat aprecierea pentru activitatea desfăşurată de BEI în ţara noastră. În ceea ce priveşte Preşedinţia României la Consiliul UE, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că Summitul de la Sibiu, care va avea loc la data de 9 mai, va fi o excelentă ocazie pentru ca liderii europeni să poată defini priorităţile strategice ale Uniunii pentru următorii 5 ani. În acest context, Preşedintele României s-a pronunţat pentru acordarea unei importanţe sporite planificării strategice şi identificării de soluţii conectate la realităţile economice”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Oficialii au evaluat de asemenea rezultatele cooperării economice dintre România şi Banca Europeană de Investiţii: „Au fost menţionate orientările viitoare ale activităţilor Grupului BEI, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi socială sustenabilă. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat necesitatea atragerii sectorului privat în procesul de combatere a schimbărilor climatice”, mai transmite preşedinţia.

Potrivit comunicatului de presă remis MEDIAFAX, „Preşedintele României a subliniat importanţa sprijinului acordat de BEI diferitelor sectoare de activitate, exprimând interesul în legătură cu susţinerea domeniului educaţiei de către sectorul privat”.

Alte subiecte dezbătute în cadrul întrevederii au vizat BREXIT.

„În cadrul întrevederii, s-a discutat, de asemenea, despre procesul Brexit, Preşedintele BEI remarcând că retragerea Marii Britanii din UE va avea un impact puternic asupra activităţii Băncii Europene de Investiţii”, potrivit Adminsitraţiei Prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici