Iohannis, întrevedere cu preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, o întrevedere cu Preşedintele Republicii Macedonia de Nord, Stevo Pendarovski, în marja participării la Forumul pentru Pace de la Paris.

159 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întrevedere cu preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski

Iohannis, întrevedere cu preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski

„Preşedintele României a apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele două ţări, precum şi perspectivele de dezvoltare ale acestora, încurajând continuarea intensificării dialogului bilateral înregistrat în ultimii ani, atât în plan politic, cât şi la nivel sectorial, cu accent pe domeniul economic şi al investiţiilor”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, în cursul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Macedonia de Nord, salutând deschiderea recentă a negocierilor de aderare a acestui stat la Uniunea Europeană.â

Totodată, Iohannis a arătat că ţara noastră este pregătită să împărtăşească experienţa acumulată în procesul aderării la Uniunea Europeană, inclusiv prin acordarea de expertiză în domenii tehnice, de specialitate, precum gestionarea situaţiilor de urgenţă sau protecţia civilă.

„La rândul său, Preşedintele Stevo Pendarovski a mulţumit pentru sprijinul constant al României în susţinerea parcursului european al Republicii Macedonia de Nord, precum şi pentru colaborarea foarte bună în cadrul NATO a celor doi aliaţi”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici