Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul Slovaciei. Criza refugiaţilor, temă de discuţie

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe Miroslav Lajčák, vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe al Slovaciei, criza refugiaţilor şi situaţia din Ucraina fiind printre temele de discuţie.

210 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul Slovaciei. Criza refugiaţilor, temă de discuţie

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relaţiei bilaterale şi modalităţilor de consolidare a acesteia în cadrul Uniunii Europene, cât şi în plan regional. De interes aparte a fost pregătirea Preşedinţiei slovace a Consiliului UE din 2016 şi reuniunea statelor aliate din flancul estic de la Bucureşti, din luna noiembrie. Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Din această perspectivă, deosebit de importantă va fi vizita preşedintelui României în Republica Slovacă din luna noiembrie a acestui an”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele României şi vicepremierul slovac au discutat despre provocările actuale din regiune şi din Uniunea Europeană, precum migraţia şi situaţia din Ucraina, care necesită un efort comun din partea statelor europene.

Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a participat, miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române care se desfăşoară la Bucureşti, unde a spus că problema migraţiei, una dintre cele mai complexe şi stringente cu care se confruntă în acest moment Uniunea Europeană, este o provocare pentru birocraţia europeană, fiind necesară în acest moment o strategie clară, coordonată între statele membre. Miroslav Lajčák a insistat asupra protejării libertăţilor din zona Schengen, spunând că blocarea frontierelor nu este o soluţie acceptabilă pentru populaţia din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici