Iohannis, la consultările cu Biden: Creşterea prezenţei militare a NATO şi a SUA în România şi în zona Mării Negre

  • Klaus Iohannis a cerut, în cardul discuţiilor organizate în formatul Bucureşti 9, consolidarea prezenţei NATO pe Flancul Estic.
  • La discuţia desfăşurată telefonic a participa şi preşedintele american Joe Biden.
  • Iohannis şi-a exprimat suţinerea pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi, respectiv, a Statelor Unite ale Americii în România şi în zona Mării Negre.
4348 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la consultările cu Biden: Creşterea prezenţei militare a NATO şi a SUA în România şi în zona Mării Negre

Iohannis, la consultările cu Biden: Creşterea prezenţei militare a NATO şi a Statelor Unite ale Americii în România şi în zona Mării Negre

Subiectul principal al consultărilor, defăşurate în formatul B9, a vizat situaţia de securitate în flancul estic al NATO şi în regiunea Mării Negre, context în care preşedintele Joe Biden a prezentat rezultatele discuţiei pe care a avut-o recent cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, precum şi evaluarea sa.

Grupul celor nouă de la Bucureşti include Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia şi a fost creat de preşedinţii Klaus Iohannis şi Andrzej Duda.

"Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea consolidării prezenţei avansate a NATO pe Flancul Estic, inclusiv şi mai ales la Marea Neagră, care este de importanţă strategică pentru securitatea euroatlantică în ansamblul său. De asemenea, Preşedintele României a menţionat că este nevoie să ne asigurăm că NATO este pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei", a precizat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Marţi, Joe Biden a avut o întâlnirea prin videoconferinţă cu preşedintele rus. Preşedintele american, Joe Biden, i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin că Statele Unite şi aliaţii europeni sunt "preocupaţi" de prezenţa trupelor ruse în apropierea frontierelor Ucrainei şi vor reacţiona, în principal prin sancţiuni, în cazul unui atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici