Iohannis: Ponta a plecat în turneul din statele arabe pe cont propriu, nu a discutat cu mine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta a plecat ”pe cont propriu” în turneul pe care le-a efectuat în mai multe state arabe, şi că nu a discutat cu el în prealabil, adăugând că acesta l-a informat când a revenit în ţară că a avut ”nişte discuţii senzaţionale”.

1164 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ponta a plecat în turneul din statele arabe pe cont propriu, nu a discutat cu mine

Iohannis: Ponta a plecat în turneul din statele arabe pe cont propriu, nu a discutat cu mine (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a avut discuţii prelabile cu premierul înnainte de plecarea în turneul pe care l-a efectuat în mai multe state arabe, preşedintele a declarat: ”Primul-ministru, Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat după ce a revenit în ţară că a fost acolo şi că a avut nişte discuţii senzaţionale, nu ştim exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune”.

Klaus Iohannis a mai spus că ”este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui”.

”Probabil aşa a înţeles premierul Victor Ponta că trebuie să se întâmple politica externă”, a menţionat Iohannis.

Întrebat cum doreşte să regleze aceste dinsfuncţionalităţi între cele două instituţii, Iohannis a răspuns: ”Foarte simplu, nu solicit lucruri extraordinare şi nici complicate. Solicit lucruri pe care şi domnul prim-ministru ar putea să le facă. O discuţie lămuritoare, înainte, ar putea ajuta”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici