Iohannis: Preşedintele m-a sunat înainte de anunţ

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că a fost sunat de preşedintele Traian Băsescu înainte ca acesta să anunţe în mod public decizia privind nominalizarea premierului, afirmând că pentru el a fost o experienţă interesantă şi că este dispus în continuare la discuţii.

24 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Preşedintele m-a sunat înainte de anunţ

Iohannis: Preşedintele m-a sunat înainte de anunţ (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Cred că pentru unii este o supriză, pentru alţii nu, este decizia preşedintelui. Îi doresc succes domnului Croitoru în fruntea unui guvern şi dacă va fi votat de Parlament îi doresc succes în rezolvarea treburilor publice. În ceea ce mă priveşte, cred că a fost o experienţă interesantă, o experienţă bună, sper că vor apărea şi alte discuţii politice, vă voi ţine la curent", a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că este dispus în continuare la discuţii, afirmând că într-adevăr el este mai puţin specialist decât Croitoru în probleme legate de FMI, aşa cum şi acesta este mai puţin specialist în fizică decât el.

Iohannis a menţionat că a fost sunat de preşedintele Traian Băsescu înainte ca acesta să facă anunţul.

"M-a sunat să mă anunţe înainte de a face declaraţia în mod public. Mi-a spus că decizia nu se bazează pe o relaţie personală între noi doi şi şi-a arătat disponibilitatea să vină la Sibiu cu proxima ocazie. Preşedintele m-a asigurat că nu este o hotărâre îndreptată împotriva mea, ci a avut o altă opţiune", a adăugat Iohannis.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici