Iohannis: Propun un consens naţional privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în discursul rostit în Parlament, că propune partidelor parlamentare, dar şi ”tuturor actorilor sociali” şi mediului academic ”un consens naţional” privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova.

246 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Propun un consens naţional privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova

Iohannis: Propun un consens naţional privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

”Salutăm rezultatele alegerilor din Republica Moldova care arată o opţiune clară a maturităţii pentru un parcurs european. Pe noi acest rezultat ne obligă ca, pentru următorii ani, să fim sprijinul cel mai important al fraţilor noştri de peste Prut pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se tranforme din deziderat în realitate. Vă propun dumneavoastră, partidele parlamentare, dar şi tuturor actorilor sociali, mediului academic să organizăm un consens naţional în jurul acestui obiectiv”, a afirmat Iohannis.

El a adăugat că nu este vorba ”doar de declaraţii”, ci mai ales ”de formule de acţiune concrete” pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova.

”Aici nu e vorba doar de declaraţii, ci mai ales de formule de acţiune concrete prin care sprijinul nostru faţă de integrarea europeană a Republica Moldova să fie efectiv şi eficient”, a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici