Iohannis s-a întâlnit, la Cotroceni, cu membrii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, cu membrii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, aceştia aducând în discuţie, între altele, necesitatea păstrării identităţii etnice şi a dreptului de a studia în limba maternă.

150 afișări
Imaginea articolului Iohannis s-a întâlnit, la Cotroceni, cu membrii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele s-a întâlnit cu membrii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, pentru o discuţie pe teme de interes pentru minorităţile naţionale din România, a informat Administraţia Prezidenţială.

Cu această ocazie, preşedintele "a transmis întreaga sa apreciere pentru eforturile organizaţiilor minorităţilor naţionale şi cele ale grupului parlamentar de a promova constant valori şi principii democratice şi europene, pentru deschiderea permanentă către cooperare, dialog şi construcţie împreună cu reprezentanţii majorităţii".

În opinia sa, minorităţile naţionale au reprezentat constant un factor de echilibru şi stabilitate în sistemul politic din România în ultimii 25 de ani, se mai arată în comunicat.

Klaus Iohannis "şi-a exprimat convingerea că acest model de cooperare trebuie continuat şi îmbogăţit, fiind parte esenţială a viziunii sale privind statul român şi guvernarea", menţionează sursa citată.

În opinia sa, societatea şi statul român au nevoie de contribuţia minorităţilor naţionale la procesul de schimbare pe care îl parcurg în prezent, dar şi la proiectele naţionale pe termen lung.

Preşedintele Klaus Iohannis "a subliniat că obiectivele sale de mandat privind aplicarea legilor, funcţionarea instituţiilor şi buna guvernare vor avea efecte pozitive inclusiv în ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităţilor naţionale", se mai arată în comunicat.

"Membrii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor au adus în discuţie nevoia de a avea un proiect de ţară asumat de întreaga societate românească, necesitatea păstrării identităţii etnice şi a dreptului de a studia în limba maternă, situaţia actuală din sistemul sanitar românesc, precum şi problema acordării cetăţeniei române pentru cei care au studiat în România. În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni a mai fost abordată problema restituirii proprietăţilor comunităţilor etnice şi religioase preluate abuziv de statul român şi adoptarea unui cadru legal pentru protejarea monumentelor istorice", se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici