Iohannis: Sacrificiul pompierilor este un reper de onoare, disciplină şi devotament

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Pompierilor, în care spune că "sacrificiul" reprezentanţilor acestei arme "reprezintă un reper de onoare, disciplină şi devotament, atât pentru generaţiile actuale, cât şi pentru cele viitoare".

144 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sacrificiul pompierilor este un reper de onoare, disciplină şi devotament

Iohannis: Sacrificiul pompierilor este un reper de onoare, disciplină şi devotament (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Cinstirea memoriei pompierilor militari semnifică respectul nostru profund şi garanţia angajării noastre responsabile pentru viitor. Sacrificiul lor reprezintă un reper de onoare, disciplină şi devotament, atât pentru generaţiile actuale, cât şi pentru cele viitoare.Prin serviciul public prestat de structurile de pompieri, instituţia dumneavoastră este ancorată profund în viaţa colectivităţilor şi se află în fruntea listei instituţiilor care beneficiază de încrederea populaţiei. Sunt convins că veţi rămâne, prin seriozitatea care vă caracterizează, un garant al protecţiei comunităţii, cetăţeanului şi vieţii ca valoare supremă", se spune în mesajul prezidenţial.

Preşedintele le transmite pompierilor urările sale de "bine, sănătate şi fericire" şi le urează "La mulţi ani!".

13 septembrie este Ziua Pompierilor din România şi a fost oficializată prin Legea 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari. La 13 septembrie 1848, pompierii din compania Bucureşti, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu s-au confruntat cu forţele otomane, în lupta de la bariera Dealul Spirii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici