Iohannis spune că şi-a respectat promisiunile privind înzestrarea Armatei

„Toate promisiunile s-au realizat”, spune preşedintele Klaus Iohannis, întrebat unde sunt promisiunile de investiţii în armată acum, la mai mult de 500 de zile de război în Ucraina.

103 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că şi-a respectat promisiunile privind înzestrarea Armatei

Iohannis spune că şi-a respectat promisiunile privind înzestrarea Armatei

Preşedintele a fost întrebat, marţi, unde sunt promisiunile făcute când secretarul general NATO a vizitat baza de la Mihail Kogălniceanu şi când Iohannis a promis investiţii în infrastructura militară, iar, ulterior, la summitul extraordinar de la Bruxelles de după începerea războiului, a promis investiţii în resursa umană a Armatei române.

„Toate s-au realizat: şi în infrastructură, şi în dotare şi în personal. Cu mine în delegaţie este Ministrul Apărării cu care am discutat şi acum câteva minute şi trebuie să spun că progresul este notabil şi sustenabil. Avem o dotare mult superioară, avem cadre militare tot mai bine pregătite, iar la infrastructură se lucrează peste tot, în toate bazele noastre - vorbesc în toate bazele mari care au şi relevanţă pentru NATO - se lucrează se extind, se modernizează se îmbunătăţeşte dotarea”, a răspuns Iohannis.

Potrivit preşedintelui, toate aceste sunt posibile „fiindcă am alocat încă din 2016 2% din PIB pentru apărare, iar începând din acest an am trecut la 2,5% din PIB şi aşa vom rămâne, Chiar este posibil să creştem în următorii ani”.

Această chestiune cu alocarea de resurse este una foarte discutată în cadrul NATO şi la ultima întrevedere informală la care a fost s-a discutat pe larg această chestiune, a adăugat Iohannis: „credem, cel puţin secretarul general, cu mine şi cu încă câţiva credem că 2% nu trebuie să fie plafonul, ci trebuie să fie baza de la care se porneşte când vorbim despre alocarea de resurse bugetare pentru apărare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
apărare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici