Iohannis: Transparenţă şi predictibilitate în actul de guvernare - esenţiale pentru noi investiţii

Klaus Iohannis a pledat ca relaţiile economice cu SUA şi investiţiile americane în România să atingă nivelul de colaborare din domeniul politico-militar, subliniind că mai multă predictibilitate şi transparenţă a actului guvernamental şi a procesului legislativ sunt esenţiale pentru noi investiţii.

280 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Transparenţă şi predictibilitate în actul de guvernare - esenţiale pentru noi investiţii

Iohannis: Transparenţă şi predictibilitate în actul de guvernare- esenţiale noi pentru investiţii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"România doreşte ca dialogul politic şi colaborarea cu SUA să continue şi să se diversifice în toate domeniile de cooperare. Dimensiunea politico-militară şi de securitate este şi va rămâne, prin prisma obiectivului consolidării prezenţei americane în România şi în Marea Neagră, componenta cea mai vizibilă şi cea mai dinamică a Parteneriatului Strategic. Operaţionalizarea sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu va încununa munca şi dedicaţia comună şi va reprezenta o contribuţie româno-americană extrem de valoroasă la securitatea transatlantică. De asemenea, România va continua să fie acelaşi partener solid şi de încredere al SUA în misiuni internaţionale, inclusiv cele sub egida NATO", a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite - România", organizat la Biblioteca Centrală Universitară Carol I.

Şeful statului a subliniat că securitatea poate şi trebuie să producă rezultate şi în alte domenii, precum cel economic, în educaţie, cercetare ştiinţifică sau inovare.

"Considerăm că trebuie să depunem eforturi şi să avem aceeaşi ambiţie pentru a atinge şi în relaţiile comerciale şi în domeniul investiţiilor americane în România acelaşi nivel de colaborare ca în domeniul politico-militar", a declarat Iohannis, precizând că investiţiile americane reprezintă nu "doar o sursă de finanţare, ci şi un instrument de modernizare economică, prin transferul tehnologic şi dezvoltarea resurselor umane".

Preşedintele a afirmat că România a făcut multe, dar nu este suficient. "Ne dorim ca SUA să se afle printre primii 10 investitori străini din România. Pentru aceasta, putem pleca de la potenţialul incontestabil al ţării noastre provenit dintr-un capital uman bine educat şi competitiv şi din avantajele conferite de poziţia noastră geostrategică. Dimensiunea economică poate să devină - de ce nu? - motorul principal de creştere al Parteneriatului Strategic", a spus Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat că "mai multă predictibilitate şi mai multă transparenţă a actului guvernamental şi a procesului legislativ sunt condiţii esenţiale pentru atragerea de noi investiţii sau extinderea celor existente", subliniind că susţine continuarea implementării Planului de Acţiune vizând guvernanţa economică. "Acesta poate contribui la crearea unui context atractiv pe termen lung pentru investitorii străini. Desigur, este importantă stabilitatea, transparenţa legislativă, angajarea în dialog a comunităţii de afaceri şi a tuturor actorilor implicaţi, iar atunci când sunt necesare schimbări ale cadrului legislativ şi de reglementare, acest lucru să devină un gest natural al actului de guvernare", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici