Iordache, despre achitarea lui Ponta: O decizie foarte bună. Cred că a fost un abuz al DNA

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, decizia ÎCCJ de a-l achita, în primă instanţă, pe fostul premier Victor Ponta, în dosarul Turceni-Rovinari, este una foarte bună, iar hotărârea arată că DNA a făcut un abuz.

488 afișări
Imaginea articolului Iordache, despre achitarea lui Ponta: O decizie foarte bună. Cred că a fost un abuz al DNA

Iordache, despre achitarea lui Ponta: O decizie foarte bună. Cred că a fost un abuz al DNA

"Foarte bună (decizia de achitare a lui Victor Ponta – n.r.)", a afirmat fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache.

Întrebat cum vede activitatea DNA, în contextul acestei decizii a instanţei supreme, Florin Iordache a răspuns: "Cred că a fost un abuz. Modul în care, iată, pe bandă rulantă o serie de hotărâri sunt cu achitare, înseamnă că s-a constatat că asupra anumitor persoane a fost o presiune constantă."

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA. În cazul fostului premier, judecătorii au decis achitarea pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul ministru Dan Şova a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Decizia judecătorilor nu este definitivă. Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi, după ce a fost achitat în primă instanţă în dosarul Turceni Rovinari, că nu are niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care timp de trei ani s-au bucurat de răul său, deşi ştiau ce este nevinovat. El şi-a cerut scuze mamei sale, soţiei, Daciana, precum şi celorlalţi din familia sa, care "au avut cel mai mult de suferit din cauza activităţii sale politice".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici