Iubitul Elenei Băsescu: Linşajul mediatic nu ţine loc de adevăr, mă retrag din funcţia de la minister - VIDEO

Bogdan Ionescu, prietenul Elenei Băsescu şi-a anunţat şi el, sâmbătă, retragerea din funcţia pe care o deţinea la Ministerul Economiei, după ce instituţia făcuse o comunicare în acest sens, în plus el acuzând un "linşaj mediatic" din partea a două trusturi de presă.

25 afișări
Imaginea articolului Iubitul Elenei Băsescu: Linşajul mediatic nu ţine loc de adevăr, mă retrag din funcţia de la minister - VIDEO

Iubitul Elenei Băsescu a demisionat din funcţia de la Ministerul Economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Politica editorială diletantă a celor două trusturi de presă reiese inclusiv din titluri precum (Realitatea TV, 2 aprilie 2010), sau din vehicularea cu lejeritate de informaţii false (informaţia că respectivul concurs nu ar fi fost public, că nu aş fi întrunit condiţiile pentru a ocupa respectivul post, că aş fi fost deja numit pe o alta funcţie)", spune Ionescu, citat de cotidianul "Gândul".

El a precizat, conform sursei citate, că este absolvent al unei universităţi din Franţa, unde a urmat cursuri de relaţii internaţionale şi diplomaţie, că vorbeşte fluent două limbi de circulaţie internaţională şi că prin activitatea sa în economia reală a ajuns să cunoască foarte bine potenţialul economiei româneşti.

Bogdan Ionescu afirmă că nu şi-a imaginat niciodată că participarea sa la un concurs pentru o funcţie tehnică a putut stârni atât de multe "acuzaţii nedrepte la adresa unor demnitari ai statului român" care nu au avut niciun rol în cariera sa.

"În consecinţă, cu convingerea că linşajul mediatic nu va putea ţine niciodată loc de adevăr, anunţ public retragerea mea din funcţia de Expert Asistent în cadrul Direcţiei Generale Relaţii Externe din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri", se mai spune în comunicatul lui Ionescu.

"Bogdan Ionescu a ocupat postul temporar vacant, aferent funcţiei publice de execuţie de expert asistent în urma unui concurs organizat in temeiul HG 611/2008 in data 25 februarie 2010 si anunţat conform prevederilor legale mai sus menţionate în Monitorul Oficial, partea a III-a, nr. 26 din 26.01.2010, în cotidianul România Libera din data de 27 ianuarie 2010, precum şi pe site-ul MECMA, unde se poate vizualiza şi în prezent", se spune într-un comunicat al MECMA, remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Video stirileprotv.ro

Posibilitatea organizării concursului, cu respectarea prevederilor art. 22 din OUG 34/2009 alineatul 2, a fost dată de plecarea din instituţie a unui număr de 7 angajaţi, funcţionari publici, care fie s-au transferat la cerere sau în interesul serviciului, fie au îndeplinit condiţiile de pensionare, fie au solicitat încetarea raporturilor de serviciu cu acordul părţilor, menţionează comunicatul.

Bogdan Ionescu a îndeplinit toate condiţiile necesare pentru ocuparea postului, respectiv studii superioare de lungă durată, minimum un an vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice şi cunoaşterea a doua limbi străine de circulaţie internaţională.

Ionescu a fost numit, în urma unui concurs la care a participat în 22 martie, secretar economic III la Ambasada României la Paris.

Biroul de presă al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Bogdan Ionescu a fost numit secretar economic III la Biroul de promovare comercială şi economică din cadrul Ambasadei României în Franţa. Bogdan Ionescu a fost numit de MECMA în acest post deoarece numirea secretarilor economici ai misiunilor diplomatice intră în atribuţiile acestui minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici