Ivan: Băsescu a făcut de două ori referendum cu alegeri, acum zice că e lovitură de credibilitate

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că Traian Băsescu "a întrecut orice limită" când a spus că organizarea unui referendum odată cu prezidenţialele ar fi atac la democraţie, el precizând că preşedintele a organizat de două ori referendum odată cu alegerile.

277 afișări
Imaginea articolului Ivan: Băsescu a făcut de două ori referendum cu alegeri, acum zice că e lovitură de credibilitate

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Băsescu se contrazice din nou în mod penibil! După ce a organizat de două ori referendum odată cu alegerile, susţine că acest lucru ar fi o lovitură de credibilitate", se arată într-un comunicat PSD semnat de Ivan.

"Singura constanţă a lui Traian Băsescu este în contrazicerea propriilor idei şi păreri. În ultima sa ieşire, preşedintele a întrecut orice limită declarând că ar fi o lovitură de credibilitate şi un atac la democraţie organizarea unui referendum odată cu alegerile prezidenţiale. A spus-o tocmai Băsescu, cel care a convocat nu o dată, ci de două ori referendum odată cu alegerile. A iniţiat referendum pentru votul uninominal odată cu alegerile europarlamentare din 2007 şi referendum pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari odată cu alegerile prezidenţiale din 2009", a spus Ivan.

Potrivit social-democratului, "aceste contraziceri penibile ale lui Traian Băsescu, pe lângă mulţimea de nedreptăţi şi abuzuri pe care le-a comis de-a lungul mandatelor, l-au adus acolo unde este astăzi în ceea ce priveşte credibilitatea".

"Românii s-au săturat de încercările lui Băsescu de a-i păcăli şi de minciunile sale. Au mai rămas doar 56 de săptămâni până când actualul preşedinte va rămâne doar o pată neagră a istoriei României", a afirmat Cătălin Ivan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că PSD doreşte referendum pentru revizuirea Constituţiei odată cu prezidenţialele pentru a pune "o maimuţă" la Cotroceni, şi a apreciat că un astfel de demers ar duce la decredibilizarea României în UE.

Potrivit preşedintelui, USL nu se va rupe.

"Vor merge împreună, pentru că este o miză, şi anume PSD ar fi foarte mulţumit dacă referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc odată cu prezidenţialele, pentru a diminua puterile preşedintelui în aşa fel încât să pună la Cotroceni o maimuţă şi la Palatul Victoria să fie preaputernicul premier", a comentat Traian Băsescu.

În opinia preşedintelui, acesta este motivul pentru care PSD pune problema refrendumului pentru funcţia prezidenţială simultan cu revizuirea Constituţiei.

"De asta PSD pune problema refrendumului pentru funcţia prezidenţială simultan cu revizuirea Constituţiei. Poţi să faci un referendum la care să spui «Da» şi «Nu» dar să dai electoratului să voteze o carte, cu sensuri extrem de profunde simultan cu alegerile prezidenţiale, nu cred că va exista lovitură mai grea privitor la neîncrederea în statul de drept pe care o vor avea toate ţările din UE", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici