Ivan: Băsescu, singurul vinovat dacă România nu intră în această săptămână în Schengen

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, după şedinţa BPN al PSD, că preşedintele Traian Băsescu este singurul vinovat pentru faptul că România nu va adera în această săptămână la Schengen, el arătând că şeful statului a ratat, de-a lungul anilor, orice ţintă a României.

333 afișări
Imaginea articolului Ivan: Băsescu, singurul vinovat dacă România nu intră în această săptămână în Schengen

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Dacă România nu intră în Schengen în această săptămână, vinovatul e unul singur: se numeşte Traian Băsescu, care de-a lungul ultimilor ani a ratat orice ţintă a României pe plan european. Ultimul succes al României a fost în 2004", a spus Ivan.

El a precizat că România nu va cere un vot la Consiliul JAI din această săptămână în privinţa aderării, având în vedere poziţia evidentă a Germaniei pe această temă.

"Poziţia Germaniei e evidentă, am luat act. Vinovaţii trebuie căutaţi acolo unde există o grupare în jurul lui Traian Băsescu, care merg la Bruxelles, care merg şi mint despre situaţia din România, care vorbesc de lovituri de stat, de lipsa statului de drept, care fac imagine negativă României, şi mă refer aici la Monica Macovei, la Cristian Preda, care cu asta se ocupă", a spus Ivan.

El a mai spus că fostul premier Emil Boc este unul dintre democrat-liberalii care comunică în acest moment foarte mult pe tema Schengen şi a arătat că primul termen de aderare a fost ratat în 2011, sub mandatul acestuia.

"Trebuie spus că unul dintre cei care comunică foarte mult e Emil Boc. Trebuie ştiut că termenul de aderare la Schengen a fost 2011, când prim-ministru era Emil Boc, iar preşedinte jucător în plină formă era Traian Băsescu şi când România a ratat acest obiectiv. De atunci tot ratăm termene de intrare în Schengen. Să vii acum să spui că USL blochează intrarea în Schengen e o declaraţie lipsită cel puţin de bun simţ", a adăugat Ivan.

El i-a criticat, totodată, şi pe liderul PDL Vasile Blaga, dar şi pe şeful Cancelariei prezidenţiale, Cristian Diaconescu, pentru poziţiile publice avute pe tema Schengen.

"Vasile Blaga, deşi în campanie electorală în propriul partid, se luptă cu omul lui Traian Băsescu, Elena Udrea, nu îndrăzneşte să-l contrazică pe Traian Băsescu şi să spună că acesta greşeşte şi că vinovaţii sunt în propriul partid. (...) Iar Cristian Diaconescu a simţit şi el să se implice în acest subiect, pentru că e expert în politica externă a lui Traian Băsescu", a mai spus Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici