Kelemen: Dacă apare OUG privind anticipatele în Monitorul Oficial, trebuie sesizat Avocatul Poporului

Kelemen Hunor a declarat, joi, după consultările de la Cotroceni, că dacă apare publicată în Monitorul Oficial OUG privind organizarea anticipatelor înainte de termen, trebuie sesizat Avocatul Poporului, iar dacă nu, Parlamentul poate fi dizolvat pe 6 iulie, după ce Guvernul e respins de două ori.

511 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Dacă apare OUG privind anticipatele în Monitorul Oficial, trebuie sesizat Avocatul Poporului

Kelemen: Dacă apare OUG privind anticipatele în Monitorul Oficial, trebuie sesizat Avocatul Poporului

„Trebuie clarificat când se pot organiza anticipatele. În aceeaşi zi cu localele, noi zicem că nu e consituţional. Dacă apare această OUG, trebuie sesizat Avocatul Poporului şi să aşteptăm decizia Curţii. Dacă nu, dacă mergem pe termenul extins, de 60 de zile, când poate fi dizolvat Parlamentul, înseamnă că pe 6 aprilie poate fi dizolvat Parlamentul, dacă de două ori va fi respins Guvernul”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a zis că în cazul în care OUG nu e publicată în Monitorul Oficial, iar alegerile anticipate vor trebui organizate după legea în vigoare, cu termenul de 90 de zile de la dizolvarea Parlamentului, cel mai devreme, alegerile ar putea avea loc pe 5 iulie.

„Dacă aşteptăm 90 de zile, cel mai repede de 5 iulie pot fi organizate anticipatele. Trebuie să vorbim de calendar, că dacă zicem doar dorim dorim şi nu ştim când, cum şi în ce mod.... Sigur, se poate şi pe 5 iulie să le organizăm, nu ar fi o catastrofă, nu ar fi o tragedie, dar lucrurile trebuie discutate şi să vedem cine sunt cei care susţin un astfel de calendar şi o procedură”, a motivat el..

Kelemen Hunor a subliniat schimbările dese de Guvern ale României.

„Eu de luni de zile argumentez pentru anticipate, pentru că în opt ani am consumat nouă guverne, dacă facem calculele de la demiterea Guvernului Ungureanu. Înseamnă că nu se poate proiecta ceva temeinic, nu se pune problema să pui şi în executare”, a precizat el.

Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate în şedinţa Executivului de marţi seară vor fi publicate în Monitorul Oficial, deşi există „voci” care spun contrariul, pentru că că Guvernul a fost demis.

Guvernul a adoptat, marţi seara, o ordonanţă de urgenţă pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secţie, indiferent de domiciliu, dar şi dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.

Totodată, Guvernul PNL a intervenit şi asupra termenului pentru convocarea alegerilor anticipate, care e redus la 50 de zile de la dizolvarea Parlamentului, faţă de 90, cum prevde legislaţia actuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici