Kelemen: Dacă Monica Macovei consideră că va câştiga capital electoral criticând UDMR, se înşală

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că europarlamentarul PDL Monica Macovei "se înşală", dacă crede că va câştiga capital electoral criticând UDMR, catalogând, totodată, drept "o melodie veche" afirmaţia lui Macovei că reprezentanţilor Uniunii "nu le plac măsurile anticorupţie".

120 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Dacă Monica Macovei consideră că va câştiga capital electoral criticând UDMR, se înşală

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, jurnaliştilor, la Valea Crişului, în judeţul Covasna, că este "o melodie veche" afirmaţia europarlamentarului PDL Monica Macovei conform căreia reprezentanţilor UDMR "nu le plac măsurile anticorupţie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Monica Macovei are această melodie veche, ea cântă această melodie de când o cunoaştem. Resping aceste acuzaţii, nu este adevărat. Eu cred că Monica Macovei ar trebui să se ocupe de alte lucruri, dar nu-i dau eu sfaturi", a spus preşedintele UDMR.

Kelemen a afirmat că, dacă Monica Macovei consideră că va câştiga capital electoral criticând UDMR, "se înşală".

"Este în campanie electorală şi, dacă ea crede că criticându-i pe oamenii noştri va câştiga alegeri sau va aduna capital electoral, eu cred că se înşală. Este o declaraţie veche a doamnei Macovei, ea va mai face astfel de declaraţii şi peste 20 de ani, la adânci bătrâneţi, nu este nicio problemă, ne-am obişnuit", a spus Kelemen Hunor.

Totodată, Kelemen a afirmat că membrii comunităţii maghiare sunt cei mai îndreptăţiţi să vorbească despre un standard la nivel european în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale, şi nu Monica Macovei sau alţii.

"Atunci putem vorbi despre un standard la nivel european în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale când spunem noi, maghiarii, că s-a rezolvat problema. Până când noi nu spunem acest lucru şi spune Monica Macovei sau alţii, lăsaţi-mă să vă spun că am o oarecare îndoială dacă este aşa sau nu. Deci, să ne întrebe pe noi Monica Macovei dacă vrea să ştie ce credem noi despre comunitatea noastră, despre viaţa şi viitorul comunităţii noastre şi atunci când noi vom spune ok, atunci va fi ok. Până când noi spunem că nu e ok, degeaba spune Monica Macovei că e ok, pentru că nu e", a susţinut preşedintele UDMR.

Kelemen a menţionat că, dacă toate problemele ar fi fost rezolvate la acest capitol, UDMR nu ar mai trebui să includă în programul său problema minorităţilor naţionale.

"Dacă totul ar fi în ordine, nu am mai milita şi nu am mai pune în programul nostru problematica minorităţilor, problematica comunităţii naţionale, a celei maghiare. În fiecare zi pentru fiecare şcoală, pentru fiecare clasă, pentru fiecare drept trebuie să ducem o luptă, nu-i nicio problemă cu asta fiindcă până când se vor rezolva asta o să facem, dar nu aşteptăm nici de la Macovei, nici de la alţii să ne spună când ne e bine, asta vom spune noi", a afirmat preşedintele UDMR.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţinea că, în perioada cât a fost membru al Guvernului, cei mai mari opozanţi ai săi în privinţa măsurilor anticorupţie au fost reprezentanţii UDMR, cărora "nu le plac măsurile anticorupţie".

"Ştiţi care au fost cei mai mari opozanţi ai mei, cât am stat în Guvern, la toate măsurile anticorupţie, infracţiuni de conflict de interese, legea finanţării partidelor politice, DNA, ANI? UDMR", declara, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Macovei afirma că UDMR era împotriva a tot ceea ce propunea ea. "UDMR urmărea tot ceea ce venea de la mine şi tot timpul erau împotrivă. Nu le plac măsurile anticorupţie", spunea europarlamentarul PDL.

În aceeaşi conferinţă de presă, Macovei spunea că, în opinia sa, România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor naţionale şi că UDMR se foloseşte de acest subiect "pentru a avea un rost al existenţei", menţionând, totodată, că autonomia susţinută de formaţiunea maghiară este anticonstituţională.

"Cred că România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor, este dată drept exemplu multor state membre. UDMR foloseşte această chestiune pentru a avea un rost al existenţei", declara europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici