Kelemen, după coaliţie: UDMR va analiza oportunitatea declaraţiei privind demisia lui Băsescu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei, că Uniunea analizează opotunitatea unei declaraţii a Parlamentului privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmând să ia o decizie miercuri dimineaţă.

113 afișări
Imaginea articolului Kelemen, după coaliţie: UDMR va analiza oportunitatea declaraţiei privind demisia lui Băsescu

Kelemen, după coaliţie: UDMR va analiza oportunitatea declaraţiei privind demisia lui Băsescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

”Vom analiza în cadrul grupurilor parlamentare, astăzi nu am dat un răspuns şi vom lua o decizie”, a spus Kelemen, după şedinţa coaliţiei, referindu-se la propunerea de adoptare în plenul Parlamentului a unei declaraţii prin care să se ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu, din cauza scandalului de corupţie în care este implicat fratele său.

Kelemen Hunor a spus că UDMR va lua o decizie miercuri dimineaţă.

”În acest moment, din punctul meu de vedere, nu există nicio promisiune, nici da, nici ba”, a subliniat liderul UDMR.

El a spus că Uniunea aşteaptă şi concluziile comisiei parlamentare de control al SRI, care s-a sesizat în acest caz.

Kelemen Hunor a precizat că are reţineri în acest moment în legătură cu adoptarea unei astfel de declaraţii deoarece pentru faptele fratelui preşedintelui nu poate fi acuzat preşedintele, până când nu există elementele necesare, iar în acest moment nu există aceste elemente.

"Eu pentru faptele fratelui preşedintelui nu pot să acuz preşedintele până când nu am elementele necesare. În acest moment, nu există elementele necesare şi aşteptăm să vedem şi declaraţia propriu-zisă de final şi să vedem dacă există şi alte elemente de care noi astăzi nu avem cunoştinţă", a afirmat Kelemen.

El a spus că în acest moment UDMR nu a făcut nicio promisiune şi va analiza textul declaraţiei şi dacă vor exista elemente în acest sens va lua o decizie.

"Nu ne jucăm cu astfel de solicitări, cu astfel de cereri, până nu avem elementele necesare. În acest moment, există un draft al domnului Tăriceanu şi nu avem elementele necesare să dăm un răspuns la solicitarea domnului Tăriceanu. Miercuri dimineaţă vom lua decizia", a mai spus Kelemen Hunor.

Conform propunerii făcute de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, luni la ora 18.00 ar urma să fie convocate Birourile permanente reunite pentru proiectul de declaraţie a Parlamentului, iar miercuri ar urma să fie convocat plenul reunit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici