Predoiu: PDL e împotriva oricărei măsuri care forţează neconstituţional demisia preşedintelui

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, luni, că PDL va fi împotriva oricărei măsuri "care forţează în mod neconstituţional" demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a arătat că democrat-liberalii vor vota împotriva unei declaraţii a Parlamentului în acest sens.

207 afișări
Imaginea articolului Predoiu: PDL e împotriva oricărei măsuri care forţează neconstituţional demisia preşedintelui

Predoiu: PDL e împotriva oricărei măsuri care forţează neconstituţional demisia preşedintelui (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Predoiu a arătat că democrat-liberalii consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "nu are nicio poziţie morală" pentru a cere demisia şefului statului. Tăriceanu "ar trebui să-şi dea o demisie de onoare eventual scrisă pe un bileţel roz", a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.

"Trebuie să fim conştienţi, demisia preşedintelui României echivalează cu a-l instala în fotoliul prezidenţial pe domnul Ponta şi ne vom opune unei astfel de perspective", a precizat Predoiu.

El a arătat că unificarea dreptei, care ar conduce la victoria candidatului dreptei în alegerile prezidenţiale, îi împinge pe reprezentanţii PSD către "o forţare a demisiei preşedintelui pentru a fura startul alegerilor prezidenţiale".

Predoiu a precizat că în Parlament, în cazul în care se va încerca adoptarea unei declaraţii privind demisia preşedintelui Băsescu, democrat-liberalii vor vota împotriva unei astfel de declaraţii.

"Noi vom fi împotriva oricărei măsuri care foţează în mod neconstituţional demisia preşedintelui", a precizat Cătălin Predoiu după şedinţa BPN al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici