Kelemen Hunor a fost votat drept candidat al UDMR la Preşedinţi

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), întrunit, sâmbătă, la Târgu Mureş, drept candidat al formaţiunii la alegerile prezidenţiale, după ce CRU a stabilit, tot prin vot, ca uniunea să aibă candidat propriu.

213 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor a fost votat drept candidat al UDMR la Preşedinţi

Kelemen Hunor a fost votat drept candidat al UDMR la Preşedinţi (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Reprezentanţilor Unionali, "miniparlamentul din cadrul UDMR", a adoptat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, dar şi cu două voturi împotrivă şi patru abţineri, propunerea ca uniunea să aibă propriul candidat la prezidenţialele din 2009, desemnându-l ulterior, prin vot secret, pe preşedintele executiv al formaţiunii, Kelemen Hunor, drept candidat.

În ceea ce priveşte persoana propusă, CRU s-a pronunţat cu privire la singurul candidat propus de Consiliul Permanent al UDMR, preşedintele executiv Kelemen Hunor.

În pofida cererii deputatului Marton Arpad legată de un vot deschis în privinţa propunerii Consiliului Permanent al UDMR, majoritatea membrilor CRU au optat pentru vot prin bileţele şi au stabilit o comisie de numărare a voturilor de trei membri.

În cele din urmă, au fost 86 de voturi valabile, din 87. Din totalul voturilor valabile, 67 au fost "pentru" candiatura lui Kelemen Hunor la Preşedinţia României şi 19 "împotrivă".

Înainte de a fi votat de CRU, Kelemen Hunor a declarat că această candidatură nu este "distracţie, divertisment sau aventură, ci o muncă de reprezentare a programului UDMR".

"Împreună vom elabora acest program. Vom spune ce ne doare şi de ce. Vom căuta remedii pentru durerea noastră, dar nu pentru a-i supăra pe români (…). Vom spune că avem nevoie de autonomie", a arătat Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici