Kelemen: Schimbarea unui secretar de stat poate fi interpretată ca o sancţiune pentru UDMR. Am contabilizat şi această mişcare a Guvernului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că schimbarea secretarului de stat Laczikó Enikő poate fi interpretată ca o sancţiune a Guvernului pentru votul acordat moţiunii de cenzură, el afirmând că a "contabilizat şi această mişcare a Guvernului", iar formaţiunea va rămâne în opoziţie.

236 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Schimbarea unui secretar de stat poate fi interpretată ca o sancţiune pentru UDMR. Am contabilizat şi această mişcare a Guvernului

Kelemen: Schimbarea unui secretar de stat poate fi interpretată ca o sancţiune pentru UDMR. Am contabilizat şi această mişcare a Guvernului (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, de corespondentul MEDIAFAX, într-o conferinţă de presă, la Arad, dacă crede că schimbarea secretarului de stat Laczikó Enikő poate fi interpretată ca o sancţiune a Guvernului la adresa UDMR, care a susţinut moţiunea de cenzură în Parlament, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a spus: "Nu ar fi o tragedie această schimbare, dar s-a întâmplat imediat după votul din Parlament, de aceea poate fi interpretată astfel (ca o sancţiune - n.r.) şi nimeni nu greşeşte dacă interpretează în acest sens".

El a adăugat că UDMR "a contabilizat şi această mişcare a Guvernului" şi se va purta în continuare "ca o formaţiune politică responsabilă în opoziţie".

"Dacă sunt proiecte care merită susţinute, cum a fost Codul Fiscal, le vom susţine, dar vom taxa Guvernul când greşeste sau lucrurile nu merg bine", a spus Kelemen.

Întrebat dacă are informaţii că urmează şi alte schimbări în cazul reprezentanţilor UDMR cu funcţii în Guvern, Kelemen Hunor a spus că speră că nu vor mai exista decizii de acest fel.

"Sper că acest semnal transmis nu va fi urmat de alte astfel de decizii", a afirmat el.

Kelemen Hunor se află la Arad, unde participă la manifestările organizate în fiecare an de 6 octombrie, cu prilejul comemorării a 13 generali care au luptat pentru cauza libertăţii maghiarilor şi care au fost executaţi după revoluţia de la 1848-1849.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, a acuzat Guvernul că sancţionează Uniunea pentru votul împotriva Cabinetului Ponta, de la moţiunea de cenzură, prin demiterea reprezentanţilor săi în structurile de guvernare şi îi cerea, din nou, preşedintelui Klaus Iohannis semnarea unui pact pentru minorităţi.

"În urmă cu două zile, la moţiunea de cenzură, UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanţilor Uniunii din funcţiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcţia de şef a Departamentului pentru Relaţii Interetnice (DRI), deşi politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituţii indiferent dacă formaţiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziţie", susţinea preşedintele executiv al UDMR, potrivit unui comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Guvernul a răspuns acuzaţiilor UDMR, susţinând că nu a fost vorba de o demitere, ci doar de o schimbare de funcţii în cadrul aceleiaşi instituţii.

"Afirmaţiile conform cărora secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcţia de şef a Departamentului pentru Relaţii Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe funcţie în cadrul aceleiaşi instituţii. Doamna Laczikó Enikő a fost numită vicepreşedinte al DRI. În funcţia de preşedinte al DRI a fost numit domnul Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Domnul Amet Aledin este un reprezentant al minorităţilor naţionale", se arăta într-un comunicat de presă de vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici