Guvernul susţine că nu a demis secretarul de stat UDMR: E vorba doar de o "schimbare de funcţii"

Guvernul răspunde acuzaţiilor UDMR referitoare la demiterea reprezentanţilor Uniunii din structurile de guvern,printre care şi Laczikó Enikő, şef al Departamentului pentru Relaţii Interetnice,susţinând că nu a fost vorba de o demitere,ci doar de o schimbare de funcţii în cadrul aceleiaşi instituţii.

888 afișări
Imaginea articolului Guvernul susţine că nu a demis secretarul de stat UDMR: E vorba doar de o "schimbare de funcţii"

Guvernul susţine că nu a demis secretarul de stat UDMR: E vorba doar de o "schimbare de funcţii" (Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Afirmaţiile conform cărora Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcţia de şef a Departamentului pentru Relaţii Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe funcţie în cadrul aceleiaşi instituţii. Doamna Laczikó Enikő a fost numită vicepreşedinte al DRI. În funcţia de preşedinte al DRI a fost numit domnul Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Domnul Amet Aledin este un reprezentant al minorităţilor naţionale", se arată într-un comunicat de presă.

Guvernul califică drept nefondate afrimaţiile liderilor UDMRn şi susţine că DRI este o instituţie al cărui scop este să supravegheze la respectarea drepturilor minorităţilor naţionale.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, acuză Guvernul că sancţionează Uniunea pentru votul împotriva Cabinetului Ponta, de la moţiunea de cenzură, prin demiterea reprezentanţilor săi în structurile de guvernare şi îi cere, din nou, preşedintelui Iohannis semnarea unui pact pentru minorităţi.

"În urmă cu două zile, la moţiunea de cenzură, UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanţilor Uniunii din funcţiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcţia de şef a Departamentului pentru Relaţii Interetnice (DRI), deşi politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituţii indiferent dacă formaţiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziţie", susţine preşedintele executiv al UDMR, potrivit unui comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Kovacs Peter mai precizează că, până acum, UDMR a obţiut înţelegerea partidelor aflate la guvernare, fie ele de stânga sau de dreapta, în privinţa conducerii acestei instituţii de către un reprezentant al celei mai mari minorităţi naţionale autohtone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici