Kelemen: Un rezultat bun al UDMR, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că rezultatul exit-poll-urilor indică "un succes" al UDMR la alegerile europarlamentare, care ar putea trimite trei deputaţi în PE.

164 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Un rezultat bun al UDMR, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes

Kelemen: Un rezultat bun al UDMR, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, duminică seară, la Cluj-Napoca, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, că alegătorii maghiari şi-au dorit o reprezentare puternică în Parlamentul European şi o continuare a politicilor duse de UDMR.

"Rezultatul conform exit-poll-urilor arată un rezultat bun, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes. Considerăm că undeva între între şase-şapte la sută am obţinut, poate că, prin redistribuire, vom ajunge la trei deputaţi şi vom păstra o reprezentare puternică în PE. Mulţumim alegătorilor noştri, care au înţeles şi şi-au dorit o reprezentare puternică în PE, şi-au dorit o continuare în PE a politicilor duse de UDMR", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR a dus o campanie "corectă, echilibrată, bine organizată şi bine pregătită", în carea abordat temele europene, iar comunitatea maghiară a arătat că UDMR este reprezentantul său, "unul credibil nu numai în România, dar şi în PE".

Întrebat dacă a contat în obţinerea acestui rezultat întâlnirea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care este şi liderul Fidesz, Kelemen a spus că trebuie să i se mulţumească acestuia.

"Noi suntem parteneri în PPE, era logic să ne susţinem reciproc. Dacă înaintea alegerilor din Ungaria, spuneam că prezenţa la vot şi votul este un lucru important, un principiu de care trebuie să te foloseşti, de fiecare dată când au loc alegeri, acelaşi mesaj era la fel de sincer şi înainte de europarlamentare şi acum avem două formaţiuni politice care face parte din aceeaşi familie politică, având capacitatea şi deschiderea de a se ajuta reciproc când este nevoie. Şi pentru acest lucru trebuie să-i mulţumim", a spus liderul UDMR.

El a subliniat că trebuie să le mulţumească şi episcopilor bisericilor maghiare care au mobilizat electoratul şi au avut un mesaj foarte clar: "să meargă oamenii la vot".

Kelemen a urmărit rezultatele exit-poll-urilor transmise de televiziuni în curtea sediului Prezidiului UDMR din Cluj-Napoca, alături de candidaţii Uniunii la alegerile europarlamentare, cu care a ciocnit un pahar de vin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici