Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Anei Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei / Alexandru Petrescu, ministru interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a Anei Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei şi pe cel de constatare a vacantării postului de Florin Iordache, anunţă Administraţia Prezidenţială. În plus, Iohannis a semnat numirea, ca ministru interimar pentru Mediul de Afaceri, a lui Alexandru Petrescu.

1959 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Anei Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei / Alexandru Petrescu, ministru interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Anei Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, precum şi decretul pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca ministru interimar al Justiţiei.

Guvernul a anunţat joi că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, este propunerea premierului Sorin Grindeanu pentru a asigura interimatul la ministerul Justiţiei. Anunţul a venit în condiţiile în care Florin Iordache a declarat joi că demisionează din fruntea Ministerului Justiţiei.

"De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pt a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse sau aflate în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară... Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hot să-mi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei", a spus Florin Iordache, după şedinţa Executivului.

Ana Birchall a urmat cursurile de masterat şi doctorat în drept la Yale Law School din SUA şi a lucrat ca avocat colaborator la firma de avocatură White & Case LLP din New York.

Ulterior, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe şi comisia pentru politică externă a Senatului, iar în intervalul iulie 2012- decembrie 2012 a fost consilier al premierului de atunci, Victor Ponta, apoi Înalt Reprezentant pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA. Ea mai fost secretar şi apoi preşedinte al comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Interimatul se asigură pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire în funcţia de Ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a lui Alexandru Petrescu, cel care ocupă şi funcţia de ministru al Economiei.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Totodată, a semnat decretul pentru desemnarea lui Alexandru Petrescu, ministrul Economiei ca ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Florin Jianu a demisionat în data de 2 februarie din guvernul Grindeanu, imediat după începerea protestelor de amploare din faţa Guvernului, legate de modificarea Codurilor Penale prin OUG 13.

" Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa imi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!! Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice alta natură a incita, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, ma pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. (...) Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să ma uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!.", a scris Jianu la acea vreme pe pagina sa de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici