Klaus Iohannis l-a numit interimar pe Mihai Fifor la conducerea MAI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Mihai Fifor pentru funcţia de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat din această poziţie, pe fondul cazului din Caracal. Preşedintele a semnat şi decretul prin care ia act de demisia lui Nicolae Moga.

1285 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-a numit interimar pe Mihai Fifor la conducerea MAI

BREAKING Mihai Fifor va fi numit interimar la Ministerul de Interne

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 30 iulie a.c., următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se desemnează domnul Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al afacerilor interne, interimar", arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit legii, perioada de interimat poate dura maxim 45 de zile.

Mihai Fifor este vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Fifor a mai ocupat funcţia de ministru al Apărării.

Numirea ca interimar a lui Fifor vine după ce Nicolae Moga şi-a dat demisia din funcţie tot în cursul zilei de marţi. Moga a afirmat că a luat decizia de a demisiona de la şefia MAI pentru „a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”.

Nicolae Moga este ministrul de Interne cu cel mai scurt mandat din istoria MAI, el ocupând această funcţie vreme de doar şase zile.

Taguri:
fifor,
mai,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici