Klaus Iohannis: România va cumpăra avioane F 35 de ultimă generaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, că procesul de modernizare a forţelor aeriene nu se va opri, urmând să fie achiziţionate avioane de ultimă generaţie, F 35.

13918 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: România va cumpăra avioane F 35 de ultimă generaţie

Klaus Iohannis: România va cumpăra avioane F 35 de ultimă generaţie

Iohannis le-a transmis militarilor că Armata României este o instituţie fundamentală a statului, întotdeauna dedicată apărării independenţei, integrităţii şi suveranităţii naţionale.

„Valorile morale pe care se bazează forţa combativă a acesteia: onoare, patrie şi datorie constituie fundamentul misiunii fiecărui militar. Forţelor aeriene le revine un rol major în consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre, fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spaţiului aerian al României, precum şi să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanţă”, a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmate că noile aeronave F 16 permit eficienţă ridicată în misiuni, dar vor fi achiziţionate şi avioane de tip F 35.

„Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F 16, permit executarea cu eficienţă ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a forţelor aeriene nu se va opri, însă, aici. Avem în vedere să achiziţionăm şi avioane de ultimă generaţie F 35”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici