La întâlnirea cu Iohannis, Flutur în costum bavarez, Ţurcanu în costum naţional, iar Orban a cântat - FOTO, VIDEO

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a venit la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu reprezentanţii ACL Suceava în costum de pădurar bavarez, Florin Ţurcanu, vicepreşedinte PNL, în costum popular naţional, iar Ludovic Orban a cântat o strofă din "Cântă cucu-n Bucovina".

2807 afișări
Imaginea articolului La întâlnirea cu Iohannis, Flutur în costum bavarez, Ţurcanu în costum naţional, iar Orban a cântat - FOTO, VIDEO

La întâlnirea cu Iohannis, Flutur în costum bavarez, Ţurcanu în costum naţional, iar Orban a cântat (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

Peste o mie de persoane, membri ai ACL Suceava, au participat, marţi după-amiază, la o întâlnire cu preşedintele PNL Klaus Iohannis, în cadrul unei campanii-maraton a acestuia de întâlnire cu activul PNL şi PDL din ţară.

La această manifestare, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a venit îmbrăcat cu costum de pădurar bavarez şi i-a spus lui Iohannis "Bun venit în Bucovina” atât în română, cât şi în limba germană.

În discursul său, Flutur a vorbit despre amprenta serioasă pe care au pus-o etnicii germani care au venit în Bucovina în urmă cu 250 de ani, când această zonă a fost administrată de imperiul austriac şi a subliniat că modernizarea oraşului Suceava a fost făcută în perioada în care primar a fost Franz Ritter von Loges, în timp ce arhitectul Karl Romstorfer a restaurat mai multe monumente istorice din Bucovina, dar a şi făcut primele săpături arheologice şi a consolidat Cetatea de Scaun a Sucevei, enumerând şi alte beneficii ale administrării austriece în Bucovina, între care investiţii în băile de la Vatra Dornei, cele din mineri, ape minerale, gestionarea silviculturii sau introducerea cadastrului.

El a explicat că Bucovina a avut această şansă şi a beneficiat de o amprentă serioasă.

"După 25 de ani de la Revoluţie am încercat cu mai mulţi, dar nu prea ne-a ieşit. E prea multă otravă şi vorbă în România şi cred că ne lipseşte organizarea şi administrarea", a spus Flutur.

El s-a întrebat dacă românii îşi doresc să mănânce popcorn şi să se privească la televizor sau îşi doresc în fruntea ţării oameni pragmatici.

Flutur a mai spus că în Suceava au început revoluţiile de dreapta şi a arătat că sucevenii sunt pregătiţi să dea din nou un preşedinte de dreapta al ţării.

"Noi am mai făcut-o", a precizat Flutur.

Venind îmbrăcat în costum naţional popular, vicepreşedintele PNL Florin Ţurcanu, preşedinte al PNL Botoşani, a spus că împreună vor trebui să lupte pentru a opri PSD să pună mâna pe România în totalitate.

"Ponta e un procuror mincinos care încearcă prin şantaj să conducă ţara", a spus Ţurcanu care a atras atenţia că PNL nu este anexă a PSD în judeţul Botoşani.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, prezent la această întâlnire, a arătat că după ce premierul Victor Ponta şi-a luat consultant american pentru a face o demonstraţie ca în Coreea de Nord s-a întrebat dacă după 25 de ani de la Revoluţie s-a ajuns ca în vremea comunismului.

"Pentru ce am ieşit în stradă în ‘89? Am scăpat de taţi şi am dat de copiii lor", a spus Cezar Preda.

El a arătat că Victor Ponta are câte o poreclă în fiecare judeţ, Plagiatorul, Mincinosul sau Braconierul Şef.

"La noi e simplu. Îl cheamă Neamţu. E singurul nume pentru care trebuie să luptăm", a spus Preda.

Cezar Preda a mai recitat un vers din cântecul "Cântă cucu-n Bucovina", "Bucovină plai cu flori/ Unde sunt ai tăi feciori", arătând că toată fibra Bucovinei este plecată afară, iar Victor Ponta nici nu-i lasă să voteze pentru că el consideră că sunt 500.000 de oameni în afara ţării, şi nu trei milioane de români.

Prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a ţinut să precizeze că Klaus Iohannis va fi preşedintele tuturor românilor, oriunde ar fi ei, şi a subliniat că la mică distanţă de Suceava, peste graniţă, sunt 500.000 de români care de 60 de ani aşteaptă şi civilizaţie, şi Europa şi care nu mai vor război.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a venit la microfon cântând "Cântă cucu-n Bucovina", în aplauzele asistenţei.

El le-a spus celor prezenţi că nu vede în ce secţii de votare ar putea câştiga alegerile Victor Ponta pentru că nu a făcut nimic pentru toate categoriile sociale şi că ar putea fi votat de asistaţii social care nu şi-au căutat în ultimii cinci ani loc de muncă.

"Mai ştiu unde ar mai putea să câştige alegerile. Singurele secţii de votare unde Ponta ar putea să câştige alegerile într-o Românie normală sunt secţiile de votare din puşcării pentru că, de fapt, Victor Ponta îi reprezintă pe aceia şi mai ales pe cei care urmează să intre în puşcărie", a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, le-a spus reprezentanţilor ACL Suceava că oamenii au început să-l cunoască, chiar dacă unii spun că tace prea mult şi vorbeşte prea puţin.

El a mulţumit sucevenilor care au semnat pentru susţinerea candidaturii sale, arătând că din cele 2.214.000 de semnături depuse, 60.000 sunt din Suceava.

Iohannis a mai declarat că numărul de semnături depuse pentru susţinerea candidaturii sale este cel mai mare care a fost înregistrat vreodată pentru un candidat la Preşedinţia României.

Liderul liberal le-a prezentat membrilor PNL şi PDL din Suceava ce a făcut în Sibiu şi consideră că, dacă s-a putut face într-un oraş, înseamnă că se poate la fel în fiecare comună şi în fiecare oraş şi va demonstra că se poate în întreaga Românie.

"Să înţelegeţi că se poate. Pe prea mulţi îi aud că spun că la noi nu se poate aşa, la noi lucrurile sunt altfel, funcţionează altfel, nu se poate rezolva. Eu vă spun că se poate. Se poate face administraţie eficientă, se poate face administraţie pentru oameni, se pot realiza mari proiecte fără corupţie şi fără scandaluri politice", a spus Klaus Iohannis.

El a subliniat că doreşte altfel de politică în România, cu mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemelor, cu mai puţin spectacol steril, dar cu mai multe soluţii pentru România şi pentru români şi că vrea o Românie prosperă şi puternică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici