Laurent Fabius: Republica Moldova trebuie să menţină relaţii bune cu Rusia şi după semnarea Acordului cu UE

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu trebuie să împiedice Republica Moldova să continue relaţiile bune cu Rusia, afirmă, la Chişinău, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, citat de AFP.

423 afișări
Imaginea articolului Laurent Fabius: Republica Moldova trebuie să menţină relaţii bune cu Rusia şi după semnarea Acordului cu UE

Laurent Fabius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, şi omologul său francez, Laurent Fabius, au efectuat miercuri o vizită la Chişinău, în scopul susţinerii Republicii Moldova în procesul de semnare a acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Chişinăul a parafat Acordul în noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic, urmând să îl semneze la sfârşitul lunii iunie.

Referindu-se la semnarea documentului, Laurent Fabius a declarat: "Nu există nicio contradicţie, dimpotrivă, în continuarea relaţiilor bune ale Republicii Moldova cu Rusia".

Chişinăul se teme de preseiuni din partea Moscovei şi de repetarea scenariului din Crimeea în regiunea separatistă Transnistria.

"Noi vom face tot posibilul pentru a nu permite agravarea situaţiei din regiunea Transnistria", a declarat, la rândul său, premierul moldovean, Iurie Leancă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici