Lăzăroiu, despre revocarea lui Geoană de la Senat: Mi s-a părut de la început un demers ciudat

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, vineri, la realitatea.net, că demersul senatorilor PDL de a-l revoca din funcţie pe Mircea Geoană i s-a părut de la început ciudat şi a arătat că această acţiune era imposibilă pentru că Opoziţia are majoritate în Biroul Permanent al Senatului.

27 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu, despre revocarea lui Geoană de la Senat: Mi s-a părut de la început un demers ciudat

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mi s-a părut de la început un demers ciudat, pentru că, în mod evident, strategia pe proceduri proiectată de PDL şi independenţi nu putea să aducă nimic bun", a spus el, precizând că într-o astfel de strategie politică era posibil să existe un obiectiv real şi unul mascat.

"Era posibil ca cei de acolo să nu îşi dorească să îl dea jos pe Mircea Geoană, ci să îl sperie şi să îl facă să respecte Regulamentul. Sau, pur şi simplu, urmăreau un obiectiv de imagine", a arătat Lăzăroiu la realitatea.net.

El a mai afirmat că nu îşi imaginează că obiectivul senatorilor PDL era "să îl dea jos" pe Mircea Geoană, pentru că era imposibil, nu pentru că spune Curtea Constituţională, ci pentru că Opoziţia are majoritate în Biroul Permanent.

Potrivit lui Lăzăroiu, de la început putea cineva să îşi dea seama, pe baza procedurilor, că se va ajunge să se spună că PDL blochează activitatea legislativă a Senatului, pentru că PDL votează împotriva ordinii de zi.

"Această percepţie rămâne, că PDL împiedică desfăşurarea activităţii Senatului" a mai spus Lăzăroiu.

Liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igaş, a anunţat, miercuri, în plen, că PDL dă un răgaz rezonabil preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a se adresa Curţii Constituţionale, astfel încât Senatul să îşi poată continua activitatea de legiferare.

Traian Igaş a anunţat că liderii de grupuri au avut o întâlnire şi au ajuns la o concluzie finală, respectiv că PDL doreşte să legifereze, "doreşte să aibă o activitate intensă în Senat şi să nu se ducă într-o altă zonă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici