Lăzăroiu pe Facebook, după anunţul demiterii lui Mihalache: "Hai că se poate. Mai sunt încă 3"

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, pe Facebook, după anunţul demiterii lui Dan Mihalache, următorul mesaj: "Hai că se poate. Mai sunt încă 3".

493 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu pe Facebook, după anunţul demiterii lui Mihalache: "Hai că se poate. Mai sunt încă 3"

Lăzăroiu pe Facebook, după anunţul demiterii lui Mihalache: "Hai că se poate. Mai sunt încă 3" (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Poate ar trebui să îi spună cineva lui Victor Ponta că în lista lui Barroso nu scrie că în cazul în care sunt găsiţi mai mulţi miniştri cu probleme de integritate 25% din aceştia trebuie demişi. Trebuie demişi toţi", a mai scris Lăzăroiu.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Ponta a luat această decizie după consultarea liderului PNL Crin Antonescu, au precizat aceleaşi surse.

Conform surselor citate, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american, Dan Mihalache a declarat: "Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat vineri că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

Dan Mihalache a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "această jigodie frustrată".

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că în cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate, menţionând că viza "şi o eventuală remaniere".

Ceilalţi membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig şi Liviu Pop.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, senatorul PSD Dan Şova, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că nu există motiv pentru remanierea miniştrilor împotriva cărora ANI a formulat unele "opinii", el arătând că în acest sens decizia aparţine instanţei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici